back to top
32.4 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

32.4 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

Π. Ραβάνης: Ελάχιστα ωφελούνται οι επιχειρήσεις από τα μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα

Διαβάστε επίσης

 

Σταγόνα στον ωκεανό χαρακτήρισε τις επιστροφές των επιπλέον χρεώσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Παύλος Ραβάνης.

Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και στον Γιάννη Θεοδόση για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σε εφαρμογή της απόφασης για αναδρομική ισχύ της πολλαπλής παρέμβασης στους λογαριασμούς ρεύματος, σημείωσε ότι είναι ελάχιστη η ωφέλεια για τις μικρές επιχειρήσεις και βιοτεχνίες.

«Μία ενεργοβόρα επιχείρηση που πριν την ενεργειακή κρίση πλήρωνε 10 χιλιάδες ευρώ το μήνα για ρεύμα, τώρα καλείται να καταβάλει 20 ή και 30 χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να πάρει επιστροφή 600 ευρώ, στην καλύτερη περίπτωση. Είναι σχεδόν μηδενικό το όφελος. Οι βιοτεχνίες αντιμετωπίζουν από τον Σεπτέμβριο διπλές και τριπλές αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα. Ίδια κατάσταση και στους συνοικιακούς φούρνους που φτάνουν να διαθέτουν 1.800 με 2.000 ευρώ το μήνα, ώστε να λειτουργήσουν. Στην ουσία, από τον Ιανουάριο έως και τον Απρίλιο θα πάρουν 600 ευρώ για έξοδα 4.000 ευρώ».

Σε ερώτηση για τις συνεχείς αυξήσεις σε πολλά προϊόντα, εκτίμησε πως «εφόσον μειωθεί το ενεργειακό κόστος και οι τιμές θα συμπιεστούν προς τα κάτω».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα