back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Με αστυνομική παρουσία οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο ΑΠΘ

Διαβάστε επίσης

Υπό αστυνομικό κλοιό ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο κτήριο του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στο οποίο άγνωστοι τα ξημερώματα του Σαββάτου εισέβαλαν με βαριοπούλες, τροχούς και εργαλεία διάρρηξης προκαλώντας τεράστιες καταστροφές στον χώρο όπου κατασκευάζεται βιβλιοθήκη έπειτα από 34 χρόνια κατάληψης.

Σύμφωνα με διοικητικούς υπαλλήλους του ΑΠΘ, άνδρες των ΜΑΤ βρίσκονται παρατεταγμένοι γύρω από το ίδρυμα και ελέγχουν κάθε κίνηση προς το κτήριο όπου απομακρύνονται τα μπάζα και τα κατεστραμμένα οικοδομικά υλικά, ενώ όπως όλα δείχνουν τα έργα κατασκευής της βιβλιοθήκης θα ολοκληρωθούν παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Οι δράστες κρατώντας βαριοπούλες, σφυριά, πυροσβεστήρες και τροχούς προκάλεσαν ζημιές χιλιάδων ευρώ διέλυσαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους, γκρέμισαν τοίχους, έσπασαν τζάμια και κατέστρεψαν πόρτες και παράθυρα, ενώ ξήλωσαν ακόμα και τους σοβάδες από τις κολόνες. Μάλιστα έδρασαν ανενόχλητοι παρά το γεγονός ότι στον χώρο του πανεπιστημίου υπήρχε μεγάλη παρουσία ατόμων και φοιτητών, καθώς ήταν σε εξέλιξη πάρτι που γινόταν εντός του ΑΠΘ. κοντά στη Σχολή Θετικών Επιστημών. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη κλήση στην αστυνομία που ενημέρωνε για την δράση τους έγινε στις 01:44 ενώ η δεύτερη έγινε στις 03:27.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα