back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κίνητρα για τον θεσμό του προσωπικού γιατρού, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλευρης

Διαβάστε επίσης

Την θέσπιση κινήτρων για την ένταξη του πληθυσμού στο θεσμό του προσωπικού γιατρού, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλευρης μιλώντας στη Βουλή για την αναδιάρθρωση της πρωτοβάθμιας υγείας.

Ο κ Πλεύρης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και οι γιατροί θα αγκαλιάσουν τον θεσμό, καθώς όπως τόνισε θα είναι ισχυρά τα οικονομικά κίνητρα που θα έχουν για να εγγράψουν τον κόσμο. «Είναι μια μεταρρύθμιση που θα πετύχει, γιατί την πιστεύουμε αλλά και γιατί θα δώσουμε πόρους» υπογράμμισε ο υπουργός.

Για τη ρύθμιση που αφορά τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή στα δημόσια νοσοκομεία, ο κ Πλεύρης εξήγησε ότι πρόκειται για μια εναλλακτική φθηνότερη επιλογή για τον ασθενή σε σχέση με τις ιδιωτικές εταιρείες που δεν επηρεάζει την πρωινή λίστα των νοσοκομείων και που θα αποφέρει περισσότερα χρήματα στους γιατρούς, στο νοσηλευτικό προσωπικό και στα ίδια τα νοσοκομεία. « Ο μόνος χαμένος θα είναι οι ιδιωτικές κλινικές» ανέφερε ο υπουργός

«Έχετε δυσανεξία με ό,τι είναι δημόσιο και έρωτα με την εμπορευματοποίηση της υγείας» είπε σχολιάζοντας την ομιλία του υπουργού ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Για νομοσχέδιο τερατούργημα που υπηρετεί την στρατηγική της κυβέρνησης, η οποία θεωρεία την υγεία κόστος και τις αμοιβές των γιατρών βαρίδι έκανε λόγο ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αφου παρατήρησε ότι οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση οδηγούν στην επέκταση της εμπορευματοποίησης του αγαθού της υγείας, εξέφρασε την άποψη ότι ο χάρτης της υγείας είναι σαν έχει γράφει από το ίδιο χέρι, δηλαδή από τους επιχειρηματικούς ομίλους.

ΑΘήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα