back to top
18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

«Άλλαξε τη ζωή ενός παιδιού – Γίνε Ανάδοχος»: Δόθηκαν 943 παιδιά σε ανάδοχες οικογένειες

Διαβάστε επίσης

Στα 943 ανέρχονται τα παιδιά, τα οποία αποϊδρυματοποιήθηκαν από την έναρξη λειτουργίας του νέου συστήματος Αναδοχών και Υιοθεσιών, γνωστοποίησε η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά την εκδήλωση παρουσίασης του παραμυθιού «Η Μεγάλη Περιπέτεια του Μίλτου», στο πλαίσιο της Εθνικής Καμπάνιας Ευαισθητοποίησης «Άλλαξε τη ζωή ενός παιδιού – Γίνε Ανάδοχος», παρουσία του υπουργoύ Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για το Παιδί (UNICEF) με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Εγγύηση για το Παιδί» (EU Child Guarantee).

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Μιχαηλίδου, «το ρήμα που ταιριάζει στην Αναδοχή δεν είναι το αποκτώ. Αυτό είναι το ρήμα της Υιοθεσίας. Στην Αναδοχή ταιριάζει περισσότερο το ρήμα αγαπώ και μάλιστα χωρίς προϋποθέσεις και πάντα με ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός αποχωρισμού», προσθέτοντας ότι: «Η ιδρυματική φροντίδα, όσο προσεγμένη κι αν είναι, δεν μπορεί να καλύψει τις συναισθηματικές και ψυχικές ανάγκες ενός παιδιού. Πρέπει να βγάλουμε τα παιδιά από τα ιδρύματα και να βρούμε μια οικογένεια για κάθε παιδί. Το όπλο μας για να το καταφέρουμε είναι η Αναδοχή για αυτό και ως Πολιτεία οφείλουμε να ενισχύσουμε τον θεσμό με κάθε θεμιτό τρόπο και μέσο».

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα