back to top
18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Ελληνοτουρκικά, ενέργεια και o πόλεμος στην Ουκρανία στην ατζέντα της συνάντησης αύριο βράδυ του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο.

Την Τρίτη ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στο Κογκρέσο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ένα άλλο κόμμα, μαζικό, νεανικό, σύγχρονο και ριζοσπαστικό, που άπλωσε τις ρίζες του σε όλη την κοινωνία» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας έξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την εκλογή νέας ηγεσίας στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Όπως ανέφερε, επικαλούμενος τα στοιχεία των εκλογικών αποτελεσμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον απαριθμεί 172.000 μέλη, που τον καθιστούν ως το μαζικότερο κόμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη, κάτι που μετατρέπει την ελπίδα σε “ισχυρή δύναμη αλλαγής” για τις εθνικές εκλογές, όποτε αυτές και αν προκηρυχθούν.

«Στείλαμε πίσω το λογαριασμό στον Κ. Μητσοτάκη» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως οι εσωκομματικές εκλογές είναι η αφετηρία για τη νίκη του κόμματος στις εθνικές εκλογές.

Την επίτευξη συμφωνίας για το 6ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, που περιλαμβάνει σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο εως το τέλος του χρόνου, θα αναζητήσουν αύριο οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ.

Εγγυήσεις για την ενεργειακή τους ασφάλεια, ζητούν Ουγγαρία, Σλοβακία και Βουλγαρία.

Οι ανάγκες ασφαλείας της Σουηδίας υπηρετούνται με το καλύτερο τρόπο από την ένταξη στο ΝΑΤΟ, δήλωσε η πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον, μετά την απόφαση του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος να προχωρήσει σε ιστορική αλλαγή στάσης μετά από δεκαετίες αντίθεσης στην ένταξη στο ΝΑΤΟ. Τις επόμενες ημέρες η πρωθυπουργός αναμένεται να υποβάλει το επίσημο αίτημα προς την Ατλαντική Συμμαχία. Στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος, πάντως, τονίζεται ότι εάν η χώρα γίνει μέλος της Συμμαχίας, οι αντιρρήσεις για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων σε σουηδικό έδαφος παραμένουν.

Την υποψηφιότητά του στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε νωρίτερα το Ελσίνκι. Αύριο κατατίθεται στο κοινοβούλιο της Φινλανδίας.

Βέβαιος ότι η Τουρκία δεν θα προβάλει εμπόδια στην ένταξη των δυο χωρών, εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο.

Σε ό,τι αφορά τις απειλές της Ρωσίας επισήμανε ότι έχει αυξηθεί η στρατιωτική παρουσία της Συμμαχίας στην ανατολική περιοχή και στη Βαλτική καθώς και η επιτήρηση του εναέριου χώρου και η ετοιμότητα για ενδεχόμενη υβριδική επίθεση ή κυβερνοεπίθεση. Αναφορικά με τις επιφυλάξεις της Τουρκίας πρόσθεσε ότι «η Άγκυρα ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να εμποδίσει την ένταξη».

Με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας Ευγενίας Σταθουλοπούλου συνεχίζεται αύριο το πρωί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς.

68.394 θα είναι φέτος οι εισακτέοι για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Τρεις χιλιάδες 269 νέα κρούσματα κορωνοϊού, δέκα θανάτους και 176 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην αθλητική επικαιρότητα και την τελευταία αγωνιστική των Play Out,

Ιωνικός – Παναιτωλικός, 3-1

Λαμία- Ατρόμητος 0-0

και Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων Σμύρνης 2-2.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα