back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ισόβια και επιπλέον 11,5 χρόνια κάθειρξης και χρηματική ποινή 21.000 ευρώ για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Διαβάστε επίσης

Σε ισόβια και επιπλέον εντεκάμισι χρόνια κάθειρξης και χρηματική ποινή 21.000 χιλιάδων ευρώ καταδικάστηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς. Το δικαστήριο απέρριψε κάθε ισχυρισμό του πιλότου περί βρασμού ψυχικής οργής.

Η πρόεδρος του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Δήμητρα Αυγουστοπούλου ανακοίνωσε την ετυμηγορία, τον κήρυξε ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του περί βρασμού ψυχικής ορμής, θανάτωση του ζώου συντροφιάς και ψευδείς καταγγελίες στις αρχές.

Τα ισόβια αφορούν τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κραουτς και τα δέκα χρόνια για τη θανάτωση του σκύλου εξαντλώντας τα περιθώρια καταδίκης του Ποινικού νόμου. Επιπλέον του επιβλήθηκε χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδες ευρώ για τη θανάτωση του ζώου.

Για τα πλημμελήματα του επιβλήθηκε: φυλάκιση ενός έτους για την ψευδή κατάθεση, και τρία χρόνια για την ψευδή καταγγελία στις αρχές και τρις χιλιάδες ευρώ χρηματική ποινή.

Ο κατηγορούμενος άκουσε ανέκφραστος την απόφαση της δικαιοσύνης για την ενοχή του.

Εισαγγελέας: Δεν πρέπει να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό

Να απορριφθούν όλα τα αιτήματα του κατηγορούμενου για τη αναγνώριση ελαφρυντικών στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ζήτησε προηγουμένως η εισαγγελέας του δικαστηρίου Ευγενία Σταθουλοπουλου. «Οι ένορκες βεβαιώσεις είναι διθυραμβικές μέχρι το έγκλημα που διέπραξε, είχε εξέχουσα υπηρεσιακή ζωή και μια καλή οικογενειακή ζωή. Τα εγκλήματα έχουν χαρακτήρα όμως που δικάστηκε έχουν χαρακτήρα ειδεχθούς και έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην κοινωνία Τι να κάνω ότι ακούω πως είχε ασφαλίσει τη γυναίκα του για να έχει μια καλή ζωή αφού τη σκότωσε. Χάνεται αμέσως η ισορροπία», είπε η εισαγγελέας.

«Είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Αδιανόητο το δικαστήριο να στηρίξει ελαφρυντικό στην λογική ότι ήταν ένας καλός οικογενειάρχης που εξόντωσε την οικογένειά του», πρόσθεσε.

Για τα πλημμελήματα επέβαλε φυλάκιση ενός έτους για την ψευδή κατάθεση και τρία χρόνια για την ψευδή καταγγελία στις αρχές και τρεις χιλιάδες ευρώ χρηματική ποινή.

 

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα