back to top
15.4 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

15.4 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα σχολεία και στα πανεπιστήμια αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Ωστόσο, παραμένει υποχρεωτική κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν ένα διαγνωστικό τεστ κάθε εβδομάδα.

4.141 νέα κρούσματα, 17 θανάτους και 140 διασωληνωμένους ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να αποφύγει πράξεις που υπονομεύουν την ενότητα και τη συνοχή μεταξύ συμμάχων, κάλεσε την Τουρκία η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στο twitter ο γ.γ της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, της ΕΕ, Στέφανο Σανίνο.

Αυστηρό μήνυμα στην ηγεσία της Τουρκίας ,στο φόντο των πρόσφατων δηλώσεων του Ταγίπ Ερντογάν έστειλε από το Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εάν ο Πρόεδρος Ερντογάν πιστεύει ότι δεν θα υπερασπιστώ την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και δεν θα επισημαίνω στο διεθνές ακροατήριο ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται ως αναθεωρητική δύναμη, τότε κάνει λάθος, τόνισε ο Ελληνας Πρωθυπουργός.

“Δεν συμφωνώ ότι το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ πήγε καλά, δεν έχουμε τίποτα χειροπιαστό” δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας.

Αντιθέτως -πρόσθεσε- έχουμε τις δηλώσεις των εκπροσώπων της Κομισιόν και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που δεν παίρνουν καμία θέση στην εντεινόμενη επιθετικότητα της Αγκυρας και μας καλούν να συνομιλήσουμε και να τα βρούμε μεταξύ μας”.

Σε πανεπιστήμια όπου υπάρχει πρόβλημα θα αρχίσουν οι περιπολίες της λεγόμενης πανεπιστημιακής αστυνομίας, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο. Οπως γνωστοποίησε στη Βουλή “οι πρώτες περιπολίες των 400 ειδικών φρουρών προστασίας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων θα ξεκινήσουν στα campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στην Πανεπιστημιούπολη και το Πολυτεχνείο της Αθήνας.

Θρήνος στις ΗΠΑ για το μακελειό σε σχολείο του Τέξας, όπου 18 χρονος άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας 19 παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετών και δύο δασκάλες, ενώ έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά. Ο δράστης νωρίτερα δολοφόνησε και τη γιαγιά του.

Αλματώδης είναι η αύξηση των θανάτων που συνδέονται με πυροβολισμό, τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ, όπου καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός όπλων, που κατέχονται από ιδιώτες παγκοσμίως.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, κατηγόρησε το ΝΑΤΟ για απραξία έναντι της ρωσικής εισβολής στη χώρα του. “Το ΝΑΤΟ ως συμμαχία, ως θεσμός, είναι απολύτως παραγκωνισμένο. Κυριολεκτικά δεν κάνει τίποτα. Λυπάμαι που πρέπει να το πω αυτό” τόνισε.

Αντιθέτως, εξήρε τις “επαναστατικές, ρηξικέλευθες”, όπως τις χαρακτήρισε αποφάσεις της ΕΕ, “που ούτε τα μέλη της δεν πίστευαν ότι θα πάρουν”.

Παράλληλα, ο Κουλέμπα απέρριψε τον ισχυρισμό της Μόσχας ότι είναι διατεθειμένη να ανοίξει ανθρωπιστικούς διαδρόμους, ώστε τα πλοία με τα τρόφιμα να απελευθερωθούν από τα λιμάνια της Ουκρανίας, ως αντάλλαγμα της άρσης κάποιων εκ των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί από τη Δύση. “Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα εκβιασμού στις διεθνείς σχέσεις”, είπε χαρακτηριστικά.

Ημερίδα με τίτλο «35 χρόνια Ελεύθερη Ραδιοφωνία» και συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με 2 θεματικούς κύκλους, την Ενημέρωση και το Μουσικό Ραδιόφωνο, διοργανώνει αύριο ο Αθήνα 9,84 στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων. Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας στο www.athina984.gr.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική ,με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

25 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα