back to top
20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δικαίωση του φιλοζωικού κινήματος στην Κομοτηνή

Διαβάστε επίσης

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν φιλοζωικά σωματεία για την πρόσφατη καταδίκη αντιδημάρχου Κομοτηνής για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ζώων στο Δημοτικό Κυνοκομείο κάνοντας λόγο για σπάνια καταδικαστική απόφαση και δικαίωση του φιλοζωικού κινήματος. Ο νυν αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων και πρώην αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Κομοτηνής καταδικάστηκε σε πέντε μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή μετά από μήνυση που υπέβαλε το 2019 το φιλοζωικό σωματείο «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής».

Για πολύ σημαντική απόφαση τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και πανελλαδικά, η οποία ανοίγει το δρόμο και σε περαιτέρω εξελίξεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, κάνει λόγο το μέλος του σωματείου Μάκης Σαλασίδης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

Παράλληλα την ικανοποίησή της εκφράζει και η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη, μέσω ανάρτησής στα social media., τονίζοντας ότι πρόκειται για «σπάνια δικαστική απόφαση κατά δήμου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ροδόπης για το Αίσχος Του Κυνοκομείου το 2019».

«Τον Μάρτιο του 2019 καταθέσαμε τη μήνυση δημοσιοποιώντας ταυτοχρόνως την καταγγελία μας με φωτογραφίες για τον υπερπληθυσμό των έγκλειστων σκυλιών την περίοδο 2018 – 2019. Παρότι η άδεια του κυνοκομείου προβλέπει μόνο 80 θέσεις ο δήμος εκείνη την εποχή είχε στοιβάξει 400 – 500 σκυλιά, σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, με πολλά από αυτά άρρωστα», αναφέρει ο κ. Σαλασίδης. «Τα ζώα ζούσαν μέσα σε κελιά γεμάτα λάσπη και περιττώματα. Καθάριζαν μιά φορά το μήνα» .

«Βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια που γίνεται για τα δικαιώματα και την ευζωία των αδέσποτων. Αυτή η απόφαση δικαιώνει το σωματείο μας γιατί εκείνη τη περίοδο, που κάναμε την καταγγελία βρέθηκαν απέναντι μας, πρωτοφανώς, άλλα τοπικά φιλοζωικά σωματεία» σημειώνει ο κ. Σαλασίδης.

«Πιστεύω πως η καταγγελία μας, έφερε κάποια αποτελέσματα όσον αφορά στις σημερινές συνθήκες, που επικρατούν στο Δημοτικό Κυνοκομείο καθώς μειώθηκε ο αριθμός των ζώων, τοποθετήθηκε τσιμέντο στα κλουβιά και βελτιώθηκε η καθαριότητα. Ωστόσο και σήμερα τα ζώα που φιλοξενούνται είναι πολλά, μιλάμε για 320 σκυλιά. Τώρα, μετά και την καταδίκη του τότε αντιδημάρχου, θεωρώ ότι ο δήμος θα είναι πιο προσεκτικός. Ο νύν αντιδήμαρχος δείχνει καλή θέληση εμείς, βεβαίως, θα συνεχίζουμε να πιέζουμε για τη μείωση του αριθμού των ζώων», καταλήγει ο κ. Σαλασίδης.

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα