back to top
19.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Τραγωδία στην Ηλιούπολη από πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε ισόγειο διαμέρισμα διπλοκατοικίας επί της οδού Πριάμου.

Η πυροσβεστική ανέσυρε τη σορό ενός ατόμου, πιθανότατα άνδρα, ενώ απεγκλώβισε μια γυναίκα με αναπνευστικά προβλήματα.

Με ποδήλατα θα πλημμυρίσει σήμερα το κέντρο της Αθήνας, καθώς όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του 27ου Ποδηλατικού Γύρου, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Στην καινοτομία του φετινού ποδηλατικού γύρου, είναι η προσθήκη της διαδρομής των 15 χιλιομέτρων. Η εκκίνηση της κούρσας θα δοθεί σε μία ώρα από την πλατεία Συντάγματος. Η εκκίνηση της κλασικής διαδρομής των 5 χιλιομέτρων θα δοθεί στις 11 και τέταρτο από τη Λεωφόρο Αμαλίας. Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως τη 1 μετά το μεσημέρι στο κέντρο. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Νέα επεισόδια ξέσπασαν τα ξημερώματα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μετά από συναυλία στην Πολυτεχνική Σχολή, ομάδα ατόμων εκτόξευσε βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με ρίψεις νερού.

“Απαράδεκτη” χαρακτήρισε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών την κατάσχεση των δύο ελληνικών πλοίων από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν. “Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δεσμευτεί για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και την ασφάλεια της ναυτιλίας στα στενά του Ορμούζ” τόνισε. Σε ανακοίνωσή τους οι ιρανικές ναυτιλιακές αρχές, δηλώνουν ότι το πλήρωμα των δύο κατασχεθέντων ελληνικών τάνκερ δεν έχει συλληφθεί. Βρίσκεται πάνω στα πλοία και είναι καλά στην υγεία του.

Τον κίνδυνο μίας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης εξαιτίας του συνεχιζόμενου πολέμου έθεσαν μιλώντας τηλεφωνικά στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ζητώντας του να αρχίσει απευθείας διαπραγματεύσεις” με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου ο Πούτιν δήλωσε πρόθυμος να εξετάσει τρόπους για την εξαγωγή σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, αλλά και να επαναλάβει τον διάλογο με το Κίεβο.

Περιοδεία στον Έβρο θα πραγματοποιήσει σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά και την έξαρση στις μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία. Την ίδια ώρα η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση με νέα παράνομη Navtex που δεσμεύει για έρευνες κεντρική περιοχή του Αιγαίου έως τις 14 Ιουνίου.

Στην περιοχή Κολοκυνθούς στην 4η δημοτική κοινότητα επιχειρούν από το πρωί οι αρμόδιες υπηρεσίες καθαριότητας και απολύμανσης του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της Κυριακής της καθαριότητας.

Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα και αύριο στον κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου (Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 22), από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Από τις 9 και μισή έως τις 2 και μισή μετά το μεσημέρι.

Σεμινάριο με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των κηδεμόνων ζώων συντροφιάς οργανώνει η Αστική Πανίδα του Δήμου Αθηναίων από τις 10 το πρωί ως τις 3 μετά το μεσημέρι με θέμα τις “Πρώτες Βοήθειες για Ζώα Συντροφιάς”. Η παρακολούθηση μπορεί να γίνει είτε με φυσική παρουσία,στο αμφιθέατρο της 7ης Δημοτικής Κοινότητας, Πανόρμου 59, στους Αμπελόκηπους, είτε μέσω διαδικτύου, με link που υπάρχει στην ιστοσελίδα της Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ Μαδρίτης για 14η φορά στην ιστορία της καθώς επικράτησε στον χθεσινοβραδινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της Λίβερπουλ με 1-0.

Και ο καιρός

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας. Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν βροχές στα ορεινά. Θερμοκρασία έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα