back to top
20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα ο 27ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας.

Περισσότερα από 8.000 ποδήλατα πλημμύρισαν τους δρόμους του κέντρου, παίρνοντας μέρος στη αυτή μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Εκτός από την κλασική διαδρομή των 5 χιλιομέτρων, φέτος υπήρχε η καινοτομία της κούρσας των 15 χιλιομέτρων. Η κυκλοφορία στο κέντρο αποκαθίσταται σταδιακά.

Αεροσκάφος ιδιωτικής αεροπορικής εταιρίας, με 22 επιβαίνοντες, αγνοείται στο Νεπάλ. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με το αεροσκάφος λίγο μετά την απογείωσή του το αεροδρόμιο της τουριστικής πόλης Ποκάρα με προορισμό την Τζομσόμ. Αξιωματούχοι δηλώνουν ότι λόγω των νεφώσεων, τα ελικόπτερα έρευνας δεν μπορούν να πετάξουν στην περιοχή όπου καταγράφηκε τελευταία φορά, το στίγμα του σκάφους.

Περιοδεία στον Έβρο πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά και την έξαρση στις μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία.

Το μήνυμα ότι η χώρα θα φυλάει πάντα τα σύνορά της έστειλε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, τονίζοντας ότι προστίθενται άλλα 80 χιλιόμετρα φράκτη στον Έβρο, ενώ το λιμενικό έχει ενισχυθεί με σκάφη ανοιχτής θαλάσσης. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κ. Μηταράκης ανέφερε ενδεικτικά, ότι το 2019 είχαμε 72.000 αφίξεις, πέρυσι μόνο 8.500 και το πρώτο τετράμηνο φέτος, είμαστε στις 3.900ιες.

Συνεχίζεται η κατάληψη των δύο ελληνικών πλοίων από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν. Σε ανακοίνωσή τους οι ιρανικές ναυτιλιακές αρχές, δηλώνουν ότι το πλήρωμα των δύο κατασχεθέντων ελληνικών τάνκερ δεν έχει συλληφθεί. Βρίσκεται πάνω στα πλοία και είναι καλά στην υγεία του.

Νέα επεισόδια ξέσπασαν τα ξημερώματα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μετά από συναυλία στην Πολυτεχνική Σχολή, ομάδα ατόμων εκτόξευσε βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με ρίψεις νερού.

Στην περιοχή Κολοκυνθούς στην 4η δημοτική κοινότητα επιχειρούν από το πρωί οι αρμόδιες υπηρεσίες καθαριότητας και απολύμανσης του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της Κυριακής της καθαριότητας.

Σε εξέλιξη το πρώτο σεμινάριο που οργανώνει η Αστική Πανίδα του Δήμου Αθηναίων με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των κηδεμόνων ζώων συντροφιάς. Θέμα του οι “Πρώτες Βοήθειες για τα Ζώα Συντροφιάς”. Οργανώνεται στο αμφιθέατρο της 7ης Δημοτικής Κοινότητας, Πανόρμου 59, στους Αμπελόκηπους, και υπάρχει η δυνατότητα και διαδικτυακής παρακολούθησης μέσω link που υπάρχει στην ιστοσελίδα της Αστικής Πανίδας.

Και ο καιρός

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας. Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν βροχές στα ορεινά. Θερμοκρασία έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα