back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κ. Μπακογιάννης: Η ευθύνη για το ατύχημα στην παιδική χαρά είναι της δημοτικής αρχής

Διαβάστε επίσης

“Σοκαριστική μέρα” για αυτόν χαρακτήρισε την περασμένη Παρασκευή ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης όταν έμαθε το ατύχημα που συνέβη σε παιδί στην παιδική χαρά του Αγίου Νικολάου, στα Εξάρχεια. Μάλιστα ο κ. Μπακογιάννης αποκάλυψε ότι μίλησε αρκετές φορές με την μητέρα του άτυχου παιδιού ώστε να γνωρίζει την κατάσταση της υγείας του.

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Μπακογιάννης ανέλαβε την ευθύνη για το ατύχημα ως Δημοτική Αρχή υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι έχει διατάξει έρευνα, για τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτό, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα παιδί από την πτώση σιδερένιας πόρτας που υπάρχει στην παιδική χαρά.

Όπως τόνισε, ο δήμαρχος Αθηναίων, κυρίως προς την αντιπολίτευση που αναζητά ευθύνες για το ατύχημα, η έρευνα δεν θα γίνει για να υπάρξει κάποιος καταλογισμός ευθυνών αλλά για να διαπιστωθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η συγκεκριμένη παιδική χαρά.

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στην εικόνα που έχουν σήμερα οι 85 παιδικές χαρές της Αθήνας λέγοντας ότι ο δήμος έχει ξεκινήσει εργολαβίες ύψους 6,4 εκατ. ευρώ για την αποκατάστασή τους τονίζοντας ότι ήδη 24 έχουν ήδη αποκατασταθεί ενώ για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες θα κατασκευαστούν και νέες τρεις παιδικές χαρές σε ελεύθερους χώρους της πρωτεύουσας. Συνολικά, όπως είπε ο κ. Μπακογιάννης 54 παιδικές χαρές είναι σε φάση έργων αποκατάστασης ή δημοπράτησής τους.

Στην συνέχεια της τοποθέτησής του ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε και για τα 115 ανοικτά γήπεδα της πόλης τονίζοντας ότι έχουν ξεκινήσει οι δημοπρασίες ανακατασκευής και ανακαίνισής τους με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη εννέα γήπεδα έχουν αποδοθεί στους κατοίκους της πόλης.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής για την αποκατάσταση των υποδομών της πόλης ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή έχει ξεκινήσει μια νέα αρχή προκειμένου να “θωρακίσει” τις υποδομές της επισημαίνοντας, ότι έχει ξεκινήσει και η προσπάθεια για την δημιουργία νέων υποδομών κάτι που πριν μερικά χρόνια δεν συνέβαινε.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα