back to top
37.1 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

37.1 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Κ.Μητσοτάκης: Δεν ανοίγουμε διάλογο με το ανιστόρητο, το παράνομο και το παράλογο

Διαβάστε επίσης

Νέο μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το 13ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, τονίζοντας ότι «μπορεί οι γείτονες να τα βάζουν με την ιστορία και με το Διεθνές Δίκαιο όμως κάθε ρητορικό, επιθετικό τους βήμα, μετατρέπεται σε ένα ακόμα βήμα της δικής τους υποχώρησης προς το περιθώριο και την διεθνή απομόνωση».

«Εμείς, όμως, ζούμε στην πραγματικότητα και ευχόμαστε μαζί με το όνομά τους να αλλάξουν και την λογική τους, αλλά δεν ανοίγουμε διάλογο με το ανιστόρητο, με το παράνομο και με το παράλογο», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ επισήμανε ότι «σήμερα το εθνικό συμφέρον απαιτεί σταθερές συμμαχίες και τις έχουμε. Ισχυρή άμυνα και την χτίζουμε. Και βέβαια ικανότητα να προβάλουμε παντού όπου πρέπει και όπως πρέπει, τα δίκαιά μας, τα οποία συμβαδίζουν πάντα με το ΔΔ».

Με αφορμή εξαλλου την χθεσινή επίσκεψή του σε Κω, Ψέριμο και Αστυπάλαια έκανε λόγο για «μία επίσκεψη, τρεις τόπους, τρεις προτεραιότητες: «Πράσινες επενδύσεις για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, υγεία και κοινωνική φροντίδα και ισχυρή άμυνα και προστασία των ακριτικών νήσων μας

Από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ προανήγγειλε σχέδιο στέγης για τους νέους που, όπως είπε, θα ανακοινωθεί σύντομα και θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες που διαθέτουμε. «Από την ανεκμετάλλευτη περιουσία του Δημοσίου- εκατοντάδες ακίνητα μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα- μέχρι αντικίνητρα και κίνητρα για να απελευθερωθούν διαμερίσματα που παραμένουν επί χρόνια κλειστά, αλλά και συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα ώστε να ανακαινιστούν παλιές στέγες και να αποδοθούν προς ενοικίαση με προσιτό τίμημα ή να κατασκευαστούν νέες φοιτητικές εστίες στα πανεπιστήμια μέσα από συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα».

Ο πρωθυπουργός απάντησε αιχμηρά και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Διαβάζω ότι κάποιοι έχουν αϋπνίες τελευταία. Σκεφτείτε πόσο θα χάσουν τον ύπνο τους, μετά τα αποτελέσματα των επόμενων εκλογών». Παράλληλα υποστήριξε ότι «ο λαϊκισμός που τόσο τραυματικά ζήσαμε, θα δώσει την τελευταία του μάχη και θα είναι η πιο ύπουλη και η πιο σκληρή».

Αναφερόμενος στην Παιδεία υποστήριξε ότι αυτό που αρνούνται σήμερα οι αντίπαλοι της κυβέρνησης είναι η δημόσια εκπαίδευση των ίσων ευκαιριών και των μεγάλων μεταρρυθμίσεων και επανέλαβε ότι «το δίλημμα σήμερα είναι ή με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες», ζητώντας να τοποθετηθούν όλοι ξεκάθαρα.
Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν καταργούνται οι σύλλογοι και οι φοιτητικές εκλογές, όπως καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι διαδίδει, αλλά «αυτό που αλλάζει είναι ότι στο εξής οι εκπρόσωποι των φοιτητών στα όργανα διοίκησης των Ιδρυμάτων θα αναδεικνύονται μέσα από ενιαίο ψηφοδέλτιο» και «αυτό- όπως είπε- για να μη γίνονται οι αποφάσεις τους όμηροι των επιλογών και, δυστυχώς, μερικές φορές των παζαριών με φοιτητικές παρατάξεις».

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «σήμερα, μέσα από μια παγκόσμια αναστάτωση, από την απρόκλητη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Ελλάδα είναι ισχυρότερη από ό,τι ήταν τις τελευταίες δεκαετίες και οικονομικά και αμυντικά και γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά», ενώ τόνισε ότι συνεχίζει να στηρίζει το εισόδημα των πολιτών και ειδικά των πιο αδύναμων» και έδωσε έμφαση στη διαρκή μείωση της ανεργίας, ένα πεδίο το οποίο μαζί με την Παιδεία και τον Πολιτισμό, “θεωρώ ότι συγκροτεί το βασικό τρίπτυχο αναγκών κάθε νέου ανθρώπου”, όωπς είπε.

Απευθυνόμενος τέλος στα μέλη της Νεολαίας υπογράμμισε ότι «το Συνέδριό μας γίνεται αφετηρία για την τελική ευθεία προς την επόμενη εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας» και τους ζητησε να είναι «οι αγγελιοφόροι της και το πιο ζωντανό κομμάτι της, μεταφέροντας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας τα πολλά που έγιναν σε τόσο λίγο χρόνο, τις μεγάλες δυσκολίες που κάναμε ευκαιρίες, αλλά και τους κινδύνους που καραδοκούν ακόμα και σήμερα για να γκρεμίσουν ό,τι χτίσαμε με κόπο».

«Δεν κρύψαμε ποτέ αστοχίες, αλλά επιμείναμε και επιμένουμε πάντα ότι η πατρίδα χρειάζεται μία σωστή κυβέρνηση που κάνει και λάθη, παρά μία λάθος κυβέρνηση», σημείωσε

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα