back to top
31.4 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

31.4 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Πανελλαδικές: Η Ιστορία και η συλλογική μνήμη στα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας

Διαβάστε επίσης

Στην αξία της Ιστορίας και της συλλογικής Μνήμης εξετάζονται οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων στη δική τους πρεμιέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Παρασκευή.

Τα κείμενα τα οποία διαπραγματεύονται είναι ένα απόσπασμα του Ραϋμόνδου Αλβανού για τον Ελληνικό Εμφύλιο με επιμέρους τίτλο «Γιατί να μαθαίνουμε Ιστορία», μία ομιλία της Κικής Δημουλά με τίτλο «Θυμάμαι άρα ζω» και ένα απόσπασμα από διήγημα του Θανάση Βαλτινού με θέμα την ιστορική μνήμη μέσα από παραδοσιακά αντικείμενα.

Από τους υποψηφίους ζητήθηκε μεταξύ άλλων να γράψουν και ένα άρθρο οπού θα αναφέρουν βιωματικούς τρόπους που μπορούν να καλλιεργήσουν το ενδιαφέρον τους για το ιστορικό παρελθόν.

them_nea_gel_220603

Το Σάββατο, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάζονται στα Μαθηματικά (‘Αλγεβρα), ενώ επόμενη εξέταση για τους υποψηφίους των ΓΕΛ είναι τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, με Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία.

Οι Πανελλαδικές ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕΛ και στις 17 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα