back to top
27.5 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

27.5 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

Νέο επεισόδιο από την Τουρκία στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ – Απάντησαν οι Έλληνες βουλευτές

Διαβάστε επίσης

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις χθες του Χουλουσί Ακάρ στην Κωνσταντινούπολη εναντίον της Ελλάδας, σήμερα σημειώθηκε νέο επεισόδιο, διά στόματος, αυτή τη φορά, του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας.

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ και της Ειδικής Ομάδας Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, κατηγόρησε την Ελλάδα για επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο, ενώ την ίδια ώρα ζήτησε την κατάργηση της Frontex.

Ακόμη, συνέδεσε την Αθήνα με το PKK, υποστηρίζοντας συγχρόνως ότι η Ελλάδα υποθάλπει τρομοκράτες.

Οι Έλληνες βουλευτές που συμμετέχουν στη συνεδρίαση – Σπήλιος Λιβανός, Μανούσος Βολουδάκης, Θεοδώρα Τζάκρη και Ανδρέας Λοβέρδος – διεμήνυσαν σε όλους τους τόνους ότι δεν γίνονται push backs στο Αιγαίο και κατηγόρησαν την Τουρκία ότι εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό.

“Εμείς θέλουμε την Τουρκία ως εταίρο, με βάση το διεθνές Δίκαιο και αναρωτιόμαστε τι δουλειά έχετε με εμάς στο ΝΑΤΟ, αν είμαστε μία ομάδα κρατών που υποθάλπουν την τρομοκρατία” αναρωτήθηκε μάλιστα ο κ. Βολουδάκης, καθώς ο Σοϊλού επέρριψε τις ίδιες κατηγορίες για την τρομοκρατία και στη Σουηδία και την Φινλανδία.

Newsroom

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα