back to top
26 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

26 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Αυξήσεις «φωτιά» στα κόμιστρα των ταξί – Οι νέες τιμές

Διαβάστε επίσης

Αντιμέτωποι με νέες αυξήσεις βρίσκονται οι καταναλωτές αλλά και τουρίστες, καθώς ο ΣΑΤΑ, εν μέσω τουριστικής περιόδου, ανακοίνωσε την αύξηση των κομίστρων για διαδρομές με ταξί εξαιτίας της ραγδαία αύξησης στα καύσιμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου στα social media μετά από συνάντηση εκπροσώπων με το υπουργείο Μεταφορών και υποδομών «κλείδωσαν» σημαντικές ανατιμήσεις με τη ταρίφα να ανεβαίνει στα 0,90 ευρώ ανά χιλιόμετρο από 0,68 ευρώ που ήταν σήμερα καταγράφοντας αύξηση 30%.

Αντίστοιχα, η ελάχιστη χρέωση διαμορφώνεται στα 4 ευρώ (από 3,16 σήμερα), η πτώση σημαίας στα 1,80 ευρώ (από 1,19) ενώ στα 40 ευρώ (από 35 ευρώ σήμερα) αναπροσαρμόζεται η κούρσα για το αεροδρόμιο.

Ο ΣΑΤΑ είχε εισηγηθεί να υπάρξουν και άλλα μέτρα όπως επιδότηση 300 ευρώ ανά όχημα το μήνα, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης από 0,7 ευρώ το λίτρο σε 0,5 ευρώ το λίτρο καθώς και μείωση ΦΠΑ στα καύσιμα στο 13% από 24%, τα οποία όμως δεν έγιναν αποδεκτά από το υπουργείο.

Σύμφωνα με τον ΣΑΤΑ υπολογίζεται ότι κάθε οδηγός έχει καταβάλλει από αρχές του έτους ανά όχημα 2.500 ευρώ λόγω της ενεργειακής κρίσης και της ανόδου των διεθνών τιμών σε μια περίοδο που η άρση των μέτρων της πανδημίας έχει αυξήσει άνω από 60% την ζήτηση.

Οι αυξήσεις στο κόμιστρο των ταξί έρχονται λίγα 24ωρα μετά τις ανακοινώσεις ΣΑΤΑ για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από την επόμενη εβδομάδα αλλά και μία μέρα μετά την ανακοίνωση της BEAT για αλλαγή της εμπορικής της πολιτικής, με την εφαρμογή κόστος προμίσθωσης, ύψους 1,92 – 2 ευρώ, στον επιβάτη, με στόχο να προσελκύσει συνεργαζόμενα ταξί και να καλύψει την αυξημένη ζήτηση.

Για τα ταξί οι αυξήσεις θα τεθούν σε ισχύ από την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από το υπ. Μεταφορών και τον ΣΑΤΑ.

H ανακοίνωση του ΣΑΤΑ στο fb

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα