back to top
28.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

28.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

Κ. Σκρέκας στη Βουλή: Πρωτοπόρος η Ελλάδα στις ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

«Τομή και μεγάλη μεταρρύθμιση που θέτει τις βάσεις για την επίτευξη με τη συμβολή και της Ελλάδας, του φιλόδοξου στόχου το 2050 η Ευρώπη να καταστεί κλιματικά ουδέτερη», χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της αδειοδοτικής διαδικασίας για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας(ΑΠΕ), ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου ξεκίνησε η επεξεργασία του νομοσχεδίου, ο κ.Σκρέκας,τόνισε ότι χώρα μας γίνεται πλέον πρωτοπόρος στις ΑΠΕ, καθώς από 300-400 MW την περίοδο 2015-19,το 2022 θα μπορεί να συνδεθεί με 2.000 MW νέων ανανεώσιμων πηγών,όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 1.200MW. «Είμαστε μεταξύ των κορυφαίων χωρών στις νέες συνδέσεις με ΑΠΕ,κάτι που μας καθιστά πολύ πιο ανταγωνιστικούς και ασφαλείς»,είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης, ο υπουργός αναφέρθηκε στη διάταξη για την επιβολή πλαφόν στις χονδρικές τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος,λέγοντας ότι μέσα στο επόμενο 12μηνο το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης θα ενισχυθεί με 1,6 δις ευρώ, από την ανάκτηση των υπερεσόδων, που είχαν οι εταιρείες παραγωγής ενέργειας.
«Φοβάμαι για εκπτώσεις και δωράκια στις εταιρείες προκειμένου να υπάρξουν μειώσεις στα ποσά που θα πάρετε», είπε απευθυνόμενη στην κυβέρνηση η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα, η οποία χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «διοικητικό τερατούργημα».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα