back to top
22.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

22.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Τραγωδία στο Αφγανιστάν – τουλάχιστον 950 οι νεκροί από τον σεισμό των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε το Αφγανιστάν τα μεσάνυχτα. Άλλοι 610 τραυματίστηκαν.
Ο σεισμός σημειώθηκε περίπου 44 χιλιόμετρα από την πόλη Χοστ στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν κι έγινε αισθητός στην Ινδία και το Πακιστάν.

Οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών οικονομικών – επενδυτικών σχέσεων σε πληθώρα τομέων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο υπουργός Βιομηχανίας και Υψηλής Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σουλτάν μπιν Αχμάντ Σουλτάν Αλ Χαμπέρ. Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον συνομιλητή του για το στρατηγικό χαρακτήρα που αποδίδει η Ελλάδα στις σχέσεις της με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η πολυεπίπεδη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών και συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών οικονομικών – επενδυτικών σχέσεων σε πληθώρα τομέων, όπως της ενέργειας με έμφαση στις ΑΠΕ και στο υδρογόνο, βιομηχανίας και υψηλής τεχνολογίας, καινοτομίας, νεοφυών επιχειρήσεων, υποδομών, των αερομεταφορών, της ναυτιλίας και τουρισμού.Ολοκληρώνονται αυτήν την ώρα, οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ, έξω από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργία τους. Την εικόνα μας δίνει ο Βίκτωρας Αντωνόπουλος…

Πτώση άνω του 5% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, εξαιτίας φόβων ότι μια ισχυρή άνοδος των επιτοκίων με στόχο να συγκρατηθεί ο πληθωρισμός μπορεί να επιφέρει ύφεση. Στα 108 δολάρια το Μπρεντ, στα 103 το αμερικανικό αργό. Παράλληλη πτώση και στις ευρωπαϊκές μετοχές μετά την υποχώρηση των τιμών πετρελαίου και μετάλλων.

Ισχυρή ανάπτυξη 3.5% για το 2022 προβλέπει το ΔΝΤ για την Ελλάδα. Σημειώνει ωστόσο ότι “οι υψηλές τιμές της ενέργειας αναμένεται να πιέσουν προς τα πάνω τον πληθωρισμό στο 6,1% κατά μέσον όρο”, ενώ “τόσο η ανάπτυξη, όσο και ο πληθωρισμός αναμένεται να επιβραδυνθούν το 2023 φθάνοντας το 2,6% και το 1,2% αντίστοιχα”.

Ξεπέρασαν τις 670.000 οι αιτήσεις στο Power Pass για την επιστροφή ποσού από τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Η πλατφόρμα σήμερα δέχεται αιτήσεις δικαιούχων που το ΑΦΜ τους λήγει σε 5 και 6. Έως τις 5 Ιουλίου θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr για την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών.

“Για να ανασάνουμε από το κύμα ακριβειας χρειάζονται γενναίες παρεμβάσεις, όπως η μείωση του ΦΠΑ σε βασικα προϊόντα κατανάλωσης και στον ειδικό φόρο κατανάλωσης για τα καύσιμα” τονισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο παρέμβασης του στην 30η Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ. Ο κ. Τσίπρας κάλεσε εκ νεου τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να ορίσει ημερομηνία εκλογών για το Σεπτέμβρη, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι θα διαψευστούν όσοι προβλέπουν νίκη της ΝΔ.

Πενταψήφιο ξανά μετά από πολύ καιρό το νούμερο των νέων μολύνσεων από Covid στην χώρα μας – 14.458 νέα κρούσματα ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, μαζί με τις επαναλοιμώξεις. Λογική, αναμενόμενη και ελεγχόμενη, χαρακτήρισε την αύξηση των κρουσμάτων ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην ΕΡΤ. Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει λόγος αυτή τη στιγμή να επιστρέψουμε στα μέτρα. Όσον αφορά το τι μπορεί να συμβεί από το φθινόπωρο, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι έχουμε μπει στη φάση συνύπαρξης με τον ιό, επειδή η ιστορία των πανδημιών δείχνει ότι γίνονται πιο μεταδοτικές αλλά λιγότερο θανατηφόρες.

Στo μεταξύ, ξεκίνησε χθες στις ΗΠΑ η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid-19 των παιδιών κάτω των 5 ετών.

Το έβδομο κατά σειρά πακέτο κυρώσεων εναντίον της Μόσχας φαίνεται να μελετούν οι ηγέτες της ΕΕ. Σύμφωνα με προσχέδιο εγγράφου, που αποκαλύπτει το Reuters, οι «27» κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής αυτήν την εβδομάδα, θα αναφερθούν στο ενδεχόμενο νέων μέτρων, βάζοντας στο στόχαστρο και τον ρωσικό χρυσό. Να επιβληθούν κι άλλες κυρώσεις από την ΕΕ στη Ρωσία, το συντομότερο δυνατόν αξίωσε για ακόμα μια φορά στο χθεσινοβραδινό διάγγελμά του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Έρευνες και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο προαναγγέλλουν τα τουρκικά ΜΜΕ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το νέο γεωτρύπανο “Αμπντούλ Χαμίτ Χαν”, 7ης γενεάς, θα ξεκινήσει το ταξίδι του στις 15 Ιουλίου.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Στις 15:00 ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει τον Λευκορώσο Ιβάσκα στον πρώτο αγώνα του στο τουρνουά της Μαγιόρκα.

Και ο καιρός: Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική, με αραιές νεφώσεις το απόγευμα. Μέγιστη θερμοκρασία 37 βαθμοί Κελσίου – 33 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα