back to top
21.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

21.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Τις επιφυλάξεις της ΕΕ τόσο για την απαγόρευση στις εισαγωγές ρωσικού χρυσού όσο και για την επιβολή πλαφόν στην εισαγωγή πετρελαίου εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σάρλ Μισέλ, στην Σύνοδο Κορυφής της G7, που διεξάγεται στη Βαυαρία, με βασική ατζέντα τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την επαπειλούμενη διπλή κρίση ενεργειακή και επισιτιστική. «Είμαι προσεκτικός και επιφυλακτικός. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι αυτό που θα αποφασίσουμε θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη Ρωσία και όχι σε εμάς», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Υπέρ της άμεσης επιβολής εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού χρυσού έχουν ταχθεί ΗΠΑ, Καναδάς, Ιαπωνία και Βρετανία. Την πρόταση για επιβολή πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου στο επίπεδο των χωρών παραγωγής, έκανε η Γαλλία, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου.

Την αποστολή περισσότερων όπλων στην Ουκρανία ζήτησε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ντμίτρο Κουλέμπα, με αφορμή τη ρωσική πυραυλική επίθεση εναντίον του Κιέβου με έναν νεκρό και 5 τραυματίες.

Στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί 29 και 30 Ιουνίου στη Μαδρίτη, με αποκλειστικό θέμα τη διεύρυνση της βορειοατλαντικής συμμαχίας στρέφεται το διπλωματικό ενδιαφέρον, καθώς η Άγκυρα φαίνεται αποφασισμένη να επιμείνει στο βέτο για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στην Ένωση. «’’Εαν η Τουρκία επιμείνει στο βέτο θα δημιουργηθούν ερωτήματα αναφορικά με την συμπεριφορά της» ως κράτος μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας, διαμήνυσε η Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά. Σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται αύριο στον γαλλικό τύπο, η Κολονά υπογράμμισε ότι η ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ θα είναι ένα συν για την ασφάλεια στην Ευρώπη».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον φιλοκυβερνητικό τύπο στη γείτονα, ο Πρόεδρος Ερντογάν αναμένεται να θέσει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, θέμα ‘’παράνομης κατοχής νησιών από την Ελλάδα στο Αιγαίο’’ ενώ θα ζητήσει εκ νέου την αποστρατικοποίησή τους. ‘’Η Τουρκία θα λάβει με τον πιο αυστηρό τρόπο τις κατάλληλες απαντήσεις…’’ σχολίασε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στις Βρυξέλλες.

Για το πιο δυσμενές σενάριο, αναφορικά με την ενεργειακή κρίση, προετοιμάζεται η χώρα μας, διπλασιάζοντας τις εξορύξεις λιγνίτη ώστε τα εργοστάσια να υπεραποδώσουν το χειμώνα που έρχεται, δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του skai, o Υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Για δραματική αύξηση του πληθωρισμού που θα ξεπεράσει τον Ιούνιο, το 12% προειδοποίησε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 επεσήμανε την ανάγκη μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά.

9.294 κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 93 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 13 είναι οι νέοι θάνατοι.

‘’Όλη η Αθήνα μια Σκηνή’’ και σήμερα με την σφραγίδα του ΟΠΑΝΔΑ. Σε μια ώρα, στο Πάρκο Ελευθερίας, συναυλία με τη Big Band του Δήμου Αθηναίων και τον Αλέξανδρο Willem Affolter. Την ίδια ώρα στην Πλατεία Κουμουνδούρου, συναυλία με τον Λευτέρη Γρηγορίου και Τα Κρουστά της Τάκη.

Ο Δήμος Αθηναίων υποδέχεται αύριο την πρώτη σειρά παιδιών στις παιδικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα. Η μεταφορά των παιδιών θα γίνει με ευθύνη και έξοδα του Δήμου στις επτά το πρωί από προκαθορισμένα σημεία των 7 επτά Δημοτικών κοινοτήτων. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ο 16χρονος που μαζί με την παρέα του είχαν πάει για κολύμπι στη λίμνη Πηγών Αώου πάνω από το Μέτσοβο. Ο έφηβος εντοπίστηκε στο βυθό της λίμνης από δύτες της ΕΜΑΚ που έσπευσαν στο σημείο.

Αιματηρή συμπλοκή με έναν νεκρό σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Ραφήνα, όταν σύμφωνα με πληροφορίες πέντε άτομα συνεπλάκησαν με ασήμαντη αφορμή με αποτέλεσμα ένας 42χρονος να καταλήξει λίγη ώρα αργότερα στον Ερυθρό Σταυρό όπου μεταφέρθηκε.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 28,5 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα