back to top
19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Βροχή τα παράπονα των καταναλωτών για το ρεύμα στην πλατφόρμα της ΡΑΕ

Διαβάστε επίσης

Πάνω από 8 χιλιάδες παράπονα πελατών εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας δέχθηκε η ειδική πλατφόρμα MyRae, από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΡΑΕ Αθανάσιο Δαγούμα.

Το 87% των παραπόνων αφορά την ηλεκτρική ενέργεια εκ των οποίων σχεδόν οι μισές έχουν να κάνουν με ζητήματα λογαριασμών. Το 74% των πελατών έλαβαν από τους προμηθευτές απαντήσεις σε διάστημα δύο εβδομάδων. Ο κ. Δαγούμας επιδίωξε να διαβεβαιώσει για την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών κάνοντας γνωστό πως η ΡΑΕ έχει σε εξέλιξη πάνω από 30 ακροάσεις προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας για ζητήματα παραβίασης της νομοθεσίας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον κ. Δαγούμα η ΡΑΕ έχει ζητήσει από όλους τους παρόχους να της αποστείλουν μέχρι τις 30 Ιουνίου όλα τα τιμολόγια των πελατών τους από τον περασμένο Σεπτέμβριο έως και σήμερα. Σκοπός είναι η αναλυτική έρευνα τους και παρακολούθηση τους στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός εργαλείου εποπτείας της λιανικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στα πρότυπα της χονδρεμπορικής.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Δαγούμα, η ΡΑΕ την περασμένη Παρασκευή απέστειλε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί για τη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και πρόσθετα στοιχεία που αφορούν ζητήματα τιμολόγησης από τους καθετοποιημένους ενεργειακούς ομίλους.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα