back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ν. Aνδρουλάκης: Η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της δεν έχει κανένα δείγμα σοβαρότητας

Διαβάστε επίσης

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της με φόντο την ενεργειακή κρίση και το κύμα ακρίβειας που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις άσκησε με συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. «Αυτή η κυβέρνηση με τον τρόπο που χειρίζεται τα πράγματα δεν έχει κανένα δείγμα σοβαρότητας και πρέπει να γίνουν εκλογές για να φύγει», δήλωσε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας οτι «η ευθύνη των εκλογών βαραίνει ένα πρόσωπο, τον πρωθυπουργό και κανέναν άλλον».

Αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: “θα αγωνιστούμε να έχει σταθερότητα η χώρα από την πρώτη Κυριακή. Θέλουμε να έχουμε μια ισχυρή εντολή. Όσο πιο ισχυροί είμαστε-τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης- τόσο πιο πολλές πιθανότητες ο ελληνικός λαός να έχει και σταθερότητα και μια προοδευτική κυβέρνηση με τη Σοσιαλδημοκρατία στον αξιακό της πυρήνα και με συγκεκριμένες προτεραιότητες».

Ενεργειακή κρίση-πλαφόν στην λιανική τιμή

Σχετικά με την ενεργειακή κρίση, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε: «Δεν ξέρω γιατί η κυβέρνηση μπήκε στην περιπέτεια να στείλει μια ειδική πρόταση που δεν ήταν στην εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να πάρει έγκριση. Δεν έχουμε καταλάβει πως θα λειτουργήσει, τι θα πληρώσουν οι μεγάλοι παραγωγοί, ποιο θα είναι το όφελος στο τιμολόγιο, τι θα πληρώσει το κράτος, δήλωσε ο κ.Ανδρουλάκης χαρακτηρίζοντας θολή την πρόταση της κυβέρνησης.

Παράλληλα, επανέλαβε την πρόταση του κόμματος που περιλαμβάνεται και στην εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πλαφόν στη λιανική και άμεσα δίκαια κατανομή μεταξύ καταναλωτή, κράτους και μεγάλων παραγωγών. Θα μπορούσε να γίνει μήνες τώρα και να μην ζούμε αυτή την αύξηση των τιμολογίων, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Σύνοδος ΝΑΤΟ-ελληνοτουρκικά

Με φόντο τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «οι Τούρκοι τους τελευταίους μήνες κλιμάκωσαν το θέμα της αποστρατικοποίησης και το συνδέουν με την κυριαρχία των ελληνικών νησιών. Πρέπει κι εμείς να έχουμε ένα σχέδιο ισχυρής αποτροπής ως ΕΕ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ επανέλαβε την πρόταση του να μπει το θέμα του εμπάργκο όπλων, ως κορυφαίο ζήτημα στην ατζέντα. Δεν μπορεί κανένας να εξοπλίζει μια χώρα που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και θέλει να παραβιάσει κυριαρχικά δικαιώματα χωρών – μελών της ΕΕ», ανάφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Παράλληλα, άσκησε σφοδρή κριτική στους πρόωρους -όπως τους χαρακτήρισε-πανηγυρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την τελευταία συνάντηση του με τον Τούρκο Πρόεδρο. Αναφορικά με την στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα γεωπολιτικά θέματα ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «αυτός που έκανε τον Ερντογάν να έχει τη δύναμη να εκβιάζει όλη την Ευρώπη είναι ο κ. Τσίπρας, όταν το 2015 έλεγε ότι δεν έχουμε σύνορα και επέτρεψε με εύκολο τρόπο να παραδώσει τα κλειδιά του εκβιασμού της Ευρώπης με το προσφυγικό – μεταναστευτικό στον κ. Ερντογάν».

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα