18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Σκέψεις της ΕΠΟ για διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου στη Ν. Υόρκη

Διαβάστε επίσης

Πρώτη συνεδρίαση στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου παρουσία Μπαλτάκου και Μαρινάκη, τον οποίο χαρακτήρισε ενωτικό η Ομοσπονδία, ενώ έγιναν προτάσεις για διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου ακόμα και στο εξωτερικό.

Το ενδεχόμενο διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου ακόμα και σε πόλεις του εξωτερικού «στις οποίες ζει μεγάλος αριθμός Ελλήνων» όπως αναφέρει στη σχετική της ενημέρωση η Ομοσπονδία, εξέτασε στη σημερινή συνεδρίαση η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Μάλιστα ο Τάκης Μπαλτάκος πρότεινε να εξεταστεί η πιθανότητα να γίνει ο τελικός στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΠΟ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «παρών» έδωσε για πρώτη φορά και ο νέος πρόεδρος της Superleague, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συνεδρίασε σήμερα στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Για πρώτη φορά προήδρευσε ο νέος πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Παναγιώτης Μπαλτάκος, ενώ στην Επιτροπή μετείχαν επίσης για πρώτη φορά, ο πρόεδρος της Super League 1 και Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Ο. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τάκης Παπαχρήστος, ο Ταμίας Άγγελος Δανιήλ και ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς.

Ο κ. Μαρινάκης στην ομιλία του στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής ήταν ενωτικός και ζήτησε να δουλέψουν όλοι μαζί για την πρόοδο του αθλήματος.

Η Επιτροπή κατά τη συνεδρίασή της, έλαβε ομόφωνα τις εξής αποφάσεις:

– Ενέκρινε το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 2022-2023, το οποίο θα είναι το ίδιο με αυτό που ίσχυσε την περασμένη σεζόν. Οι ομάδες της Super League 1 θα ξεκινήσουν να αγωνίζονται από την 4η φάση (οι 10 ομάδες που δεν αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις) και από την 5η φάση (φάση των «16», οι ομάδες που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις), οι ομάδες της Super League 2 θα ξεκινήσουν στην τρίτη φάση, ενώ στις δύο πρώτες φάσεις μετέχουν οι Κυπελλούχοι των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

– Να εξεταστεί η δυνατότητα διεξαγωγής του Τελικού του Κυπέλλου και σε πόλεις της περιφέρειας, εκτός της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε πόλεις του εξωτερικού, στις οποίες ζει μεγάλος αριθμός Ελλήνων. Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Παναγιώτης Μπαλτάκος, μάλιστα, πρότεινε να εξεταστεί η πιθανότητα διεξαγωγής του Τελικού του Κυπέλλου στη Νέα Υόρκη.

– Να ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου 2022 το πρωτάθλημα της Super League 2.

– Να παρατείνει κατά μία εβδομάδα σε σχέση με εφέτος τη θερινή μεταγραφική περίοδο της επόμενης σεζόν (2023-2024), ήτοι μέχρι τις 22/ 9/2023.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα