back to top
19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Την εκτίμηση ότι το αμερικανικό Κογκρέσο θα δώσει το πράσινο φως για την πώληση F-16 στην Τουρκία εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Πρόσθεσε πως απαιτείται το αίτημα της Άγκυρας να εγκριθεί από την αμερικανική Γερουσία. Στο ζήτημα της πώλησης F-16 από τις ΗΠΑ στη χώρα του αναφέρθηκε , ο Τούρκος πρόεδρος, σημειώνοντας πως Τούρκοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένεται να έχουν συνομιλίες για το συγκεκριμένο ζήτημα στις ΗΠΑ το προσεχές διάστημα.

Για το τριμερές μνημόνιο που υπέγραψε η Τουρκία με τη Φινλανδία και τη Σουηδία, προκειμένου να ανοίξει τον δρόμο για την ένταξη αυτών των δύο ευρωπαϊκών χωρών στο ΝΑΤΟ, ο κ. Ερντογάν παρουσιάστηκε ικανοποιημένος προειδοποίησε ωστόσο πως εάν Σουηδία και Φινλανδία δεν ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει τότε το πρωτόκολλο της ένταξής τους στο ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να σταλεί στο τουρκικό κοινοβούλιο προς επικύρωση.

 

“Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να διαθέσει πλοία, προκειμένου να βοηθήσει στην εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια που βρίσκονται υπό ρωσικό αποκλεισμό”, δήλωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα των εργασιών της συνόδου κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στη Μαδρίτη. Πρόσθεσε ότι Σουηδία και Φινλανδία θα υπογράψουν το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ την Τρίτη. Το πρωτόκολλο ένταξης πρέπει στη συνέχεια να επικυρωθεί και από τα 30 κοινοβούλια των μελών του ΝΑΤΟ. Η ΕΕ πρέπει να βρει περισσότερες εναλλακτικές οδούς για να εξαγάγει από την Ουκρανία προμήθειες δημητριακών, ανέφερε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

 

Στο ουκρανικό κοινοβούλιο θα μιλήσει αύριο, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά από πρόσκληση για τη χορήγηση στην Ουκρανία, του καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας.

 

“Ήταν σαφές και ξεκάθαρο το μήνυμα του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στη μεταξύ τους συνάντηση, για αποφυγή των εντάσεων στο Αιγαίο, αλλά και στη Συρία”, τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Μαδρίτη. Υπογράμμισε την ανάγκη να μένουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία και να επιλύονται οι διαφορές με διάλογο. Επεσήμανε, επίσης, ότι η Τουρκία δεν έθεσε το παραμικρό ζήτημα για τα νησιά στο Αιγαίο και ευρύτερα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ πρόσθεσε ότι το μήνυμα που εκπέμφθηκε από το ΝΑΤΟ ήταν σαφές: Η Συμμαχία είναι προσηλωμένη στη στήριξη της Ουκρανίας και δεν έχει καμία ανοχή για άλλα προβλήματα.

 

 

Απαντώντας σχετικά για το ζήτημα του Turkaegean, σημείωσε πως η χώρα θα εξαντλήσει τα νομικά της περιθώρια, κάνοντας λόγο για “υπηρεσιακές ευθύνες”. “Κάποιοι”, είπε, “εντός της διοίκησης δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους”.

 

 

 

«Η ολιγωρία και η σοβαρή υστέρηση επαγρύπνησης είναι αδικαιολόγητη και αναμφίβολα δεν καμουφλάρεται πίσω από την επιχειρηματολογία του Πρωθυπουργού ότι το εν λόγω σήμα δεν είχε τουριστική απήχηση», σχολίασε το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ.

 

 

“Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας” δήλωσε ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας. Χαρακτήρισε ως “μαξιλάρι ασφαλείας” τον τουρισμό, εκτιμώντας πώς τα έσοδα θα ξεπεράσουν εκείνα του 2019. “Οι προσδοκίες είναι για ρυθμό ανάπτυξης 3% με 4% μεσα στην τριετία και 3,2% για φέτος. Στο καλό σενάριο που θα τελειώσει ο πόλεμος θα υπάρξει μεγάλο μπουμ στις οικονομίες”, είπε ο κ. Στουρνάρας.

 

 

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων του Ευρωπαϊκού Νότου, καθώς από αύριο τίθεται σε εφαρμογή ο νέος ευέλικτος τρόπος επανεπένδυσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) των ομολόγων που διατηρεί στο χαρτοφυλάκιο της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters η ΕΚΤ θα μπορεί (από αύριο) πλέον να επενδύσει σε ομόλογα της Ιταλίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας και Ελλάδος, με κεφάλαια που θα προέρχονται από Γερμανικά , Γαλλικά και Δανικά ομόλογα που λήγουν.

 

Στα 15.498 τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο – 2.984 οι πιθανές επαναλοιμώξεις – 13 οι ασθενείς που κατέληξαν, 97 οι διασωληνωμένοι. Έκτακτη ενημέρωση για το σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης, σε μία ώρα στο υπουργείο Υγείας από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. Στο μεταξύ, συνταγματικό κρίθηκε από το ΣτΕ το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε πολίτες άνω των 60 ετών και την επιβολή του μηνιαίου προστίμου των 100 ευρώ.

 

 

“Τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες θα έχουν σταθεροποιηθεί πλήρως τα κρούσματα και θα αρχίσει η αποκλιμάκωση σύμφωνα με τα μοντέλα των ειδικών”, είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα. Διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν όλα τα επιχειρησιακά σχέδια, που θα επιτρέψουν για τους επόμενους τουλάχιστον 2 μήνες να μην υπάρξει μη διαχειρίσιμη πίεση στο ΕΣΥ.

 

Σε ηλικία 75 ετών πέθανε ο πολιτικός επιστήμονας και εκλογικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπέστη ανακοπή ενώ κολυμπούσε σε παραλία της Σύρου.

 

«Ο Ηλίας Νικολακόπουλος υπήρξε από τις σπάνιες εκείνες περιπτώσεις ακαδημαϊκών που η επιστήμη την οποία υπηρετούσε είχε ταυτιστεί με το δικό του όνομα», αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμα του ο ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Το θέμα της διακίνησης των ναρκωτικών στον πυρήνα των προβλημάτων της πόλης, είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM. «Το πρόβλημα της πόλης δεν είναι οι χρήστες, είναι οι διακινητές και η διακίνηση, είπε χαρακτηριστικά.

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-0 σετ του Αυστραλού Τόμπσον και προκρίθηκε στον γ’ γύρο του τουρνουά τένις Γουίμπλεντον, όπου το Σάββατο θα αντιμετωπίσει τον Νικ Κύργιος.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Στην Αττική αύριο γενικά αίθριος αύριο ο καιρός. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα