back to top
18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κορονοϊός: Έκτακτη ενημέρωση για εμβολιασμούς στις 18:00 – Eπελαύνει το 6ο κύμα

Διαβάστε επίσης

Έκτακτη ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της νόσου COVID-19 θα γίνει σήμερα από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους .

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στις  18:00,  στο Υπουργείο Υγείας για τους  των διαπιστευμένους συντάκτες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ” Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν να βρίσκονται στο Υπουργείο Υγείας στις 17:00, για να υποβληθούν σε rapid test για την είσοδό τους στην αίθουσα Τύπου.

Η επέλαση του 6ου κύματος του κορονοϊού  και η ανησυχία για την διαρκή αύξηση των κρουσμάτων κινητοποιεί τις αρμόδιες αρχές οι οποίες παραμένουν  με την τεταμένη προσοχή στραμμένη προς τα λεγόμενους ” σκληρούς δείκτες”  της πανδημίας δηλαδή ,αριθμός νοσηλειών, διασωληνώσεις και βεβαίως τις ανθρώπινες απώλειες .

Π. Κατσαούνου : Οσο αυξάνονται τα κρούσματα θα αυξάνονται  και οι νοσηλείες

Φόβους για αύξηση των νοσηλειών στην χώρα μας λόγω Covid εξέφρασε μιλώντας στον Αθήνα 984 η αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας Παρασκευή Κατσαούνου. “ Όσο αυξάνονται τα κρούσματα θα έχουμε ανθρώπους σε μεγάλη ηλικία και πολίτες με υποκείμενα νοσήματα, που θα προσβάλλονται κι αυτό θα οδηγήσει σε απόλυτο αριθμό σε αύξηση ενδεχομένως και των εισαγωγών στα νοσοκομεία”, είπε χαρακτηριστικά., τονίζοντας ωστόσο ότι δεν χρειάζεται πανικός.

Γ. Ατσαλάκης :  20% έχουν αυξηθεί οι επαναμολύνσεις στην κοινότητα

Κατά 20% έχουν αυξηθεί οι επαναμολύνσεις στην κοινότητα αποκάλυψε μέσω ΕΡΤ ο Γιώργος Ατσαλάκης, αναπληρωτής καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης. Όπως είπε οι άνθρωποι που νοσούν για δεύτερη φορά έχουν διπλάσια πιθανότητα να καταλήξουν στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι ανοιχτή είναι η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για ραντεβού εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση, για τις ηλικίες 30 ετών και πάνω. Πρόκειται για μία εθελοντική διαδικασία καθώς οι περισσότεροι επιστήμονες, αλλά ακόμη και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν τα επιστημονικά δεδομένα που να δείχνουν τα οφέλη της 4ης δόσης στους νεότερους.

Αρκετοί είναι οι εγνωσμένου κύρους επιστήμονες που δεν συμφωνούν στον εμβολιασμό με 4η δόση του γενικού πληθυσμού και αυτό έχει ως συνέπεια την σύγχυση για το θέμα.  Οι ειδικοί αυτοί σημειώνουν ότι ακόμα μία ενισχυτική δόση δεν θα προσφέρει κάποια επιπλέον προστασία στους άνω των 30 ετών τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, αν και υποπαραλλαγές της Όμικρον 4 και 5 σαρώνουν όλη τη χώρα.

Αντιθέτως φαίνεται ότι συμφωνούν όλοι  για την  4η δόση στους άνω των 60 ετών  με υποκείμενα νοσήματά αφού κινδυνεύουν περισσότερο από μία πιθανή μόλυνση και για αυτό τον λόγο κάνουν ισχυρή σύσταση. Να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα για 4η δόση εμβολίου για τους άνω των 60 ετών έχει ανοίξει από τον περασμένο Απρίλιο.

Το υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι είναι προαιρετική η επιπλέον δόση για τους άνω των 30 ετών, ενώ μπορούν να την κάνουν όσοι έχουν έντονη ανησυχία για πιθανή μόλυνση. Άλλωστε ακόμη και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών με ανακοίνωσή της σημείωνε ότι δεν υπάρχει απόδειξη για όφελος σε όσους είναι κάτω των 60. Μένει λοιπόν να δούμε αν κάτι πρόκειται να αλλάξει με τις σημερινές ανακοινώσεις.

Καπραβέλος: Μέτρα τώρα πριν ο κορονοϊός γίνει τσουνάμι 

Νωρίτερα από το αναμενόμενο ήρθε το έκτο κύμα κορονοϊού σύμφωνα με τον διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκο Καπραβέλο, ο οποίος υποστήριξε ότι απαιτούνται ορισμένα μέτρα για να περιοριστεί η έξαρση των κρουσμάτων. «Το έκτο κύμα της πανδημίας ξεκίνησε πιο νωρίς μας εξέπληξε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος και πρόσθεσε ότι «περιμέναμε το νέο κύμα του κορονοϊού και λέγαμε “προσέξτε τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα”» είπε στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι πρέπει να βάλουμε υγειονομικά πρωτόκολλα, αν θέλουμε να ελέγξουμε την πανδημία και πρόσθεσε ότι έχει αρχίσει να ασκείται πίεση στο σύστημα. Τόνισε ότι η νέα παραλλαγή έχει σοβαρές επιπτώσεις στις μεγάλες ηλικίες. «Κανείς από αυτούς που ήρθαν χθες στο νοσοκομείο δεν είχε κάνει την 4η δόση» ανέφερε.

«Προφανώς και προτείνω μέτρα για να έχουμε ήρεμο καλοκαίρι. Το πρόβλημα αρχίζει και παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Πριν γίνει τσουνάμι, που θα μας καταστρέψει με τους σκληρούς δείκτες, πρέπει να λάβουμε μέτρα» δηλαδή χρήση μάσκας και έστω ένα τεστ για τους τουρίστες, πρότεινε ο Νίκος Καπραβέλος.

Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα