back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Ομόφωνα δεκτό έκανε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το αίτημα για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Πέτρου Φιλιππίδη ,για τρεις υποθέσεις σεξουαλικής βίας σε βάρος συναδέλφων του.

Με την ίδια απόφαση του επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης ,δύο φορές το μήνα, στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ. Στο άκουσμα της απόφασης η σύζυγός του ξέσπασε σε κλάματα.

Την επέκταση του προγράμματος απασχόλησης της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για μακροχρόνια άνεργους ηλικίας από 55 έως 67 ετών, ώστε να δημιουργηθούν 6.500 επιπλέον θέσεις εργασίας και την έναρξη ενός νέου προγράμματος, που θα καλύπτει 10.000 μακροχρόνια άνεργους άνω των 45 ετών, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτησή του με ωφελούμενους του προγράμματος.

“Άμεσα θα ξεκινήσει το 3ο πρόγραμμα για την κοινωνική και εργασιακή επανένταξη ευάλωτων ανθρώπων”. δήλωσε στον Αθήνα 9,84 η Αντιδήμαρχος κοινωνικής αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών Κατερίνα Γκαγκάκη.

Όπως σημείωσε η Αντιδήμαρχος “θα στηρίζει 45 νοικοκυριά και θα διασφαλίζει στέγη και εργασία σε 56 άστεγους και ευάλωτους συνανθρώπους μας, προκειμένου να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να προχωρήσουν στη ζωή τους.

Στο 12% εκτοξεύτηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο σύμφωνα με τη Eurostat. Νέο υψηλό-ρεκόρ στο 8,6% για την Ευρωζώνη .

“Η Κυβέρνηση πρέπει να επιβάλει τώρα πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, να μειώσει τη φορολογία των καυσίμων και τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά κι όχι να παρακολουθεί αδιάφορη την ακρίβεια να εξανεμίζει το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων πολιτών», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ .

Στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου παραπέμπονται με αμετάκλητο βούλευμα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η άλλοτε επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη , οι οποίοι όμως απηλάγησαν ομόφωνα για τους χειρισμούς της δικαιοσύνης στην υπόθεση της Νοβάρτις.

Η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς θα δικαστεί γιατί δεν διαβίβασε αμέσως – όπως επιτάσσει το Σύνταγμα – αναφορά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για μη τιμολόγηση φαρμάκων επί των ημερών υπουργία των κυρίων Παναγιώτη Κουρουμπλή και Ανδρέα Ξανθού, ενώ ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος θα δικαστεί και για παράβαση καθήκοντος μετά από καταγγελίες τριών εισαγγελέων για παρέμβαση στο δικαιοδοτικό έργο τους.

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται από κάθε κατηγορία τόσο οι πρώην επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς ,όσο και οι όλοι οι δημοσιογράφοι που ελέγχθηκαν ποινικά στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας.

“Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου αποτελεί κόλαφο στη προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εργαλειοποιήσει τη Δικαιοσύνη και να μετατρέψει το σκάνδαλο Novartis σε δήθεν σκευωρία”, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, χρεώνοντάς του προσπάθεια «συνειδητής παραπληροφόρησης των πολιτών», όσον αφορά στις εξελίξεις στην παραπομπή Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη.

«Ο στενότατος συνεργάτης του κ. Τσίπρα -ο άνθρωπος στον οποίο είχε αναθέσει το χαρτοφυλάκιο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με αρμοδιότητα τα θέματα διαφθοράς- παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για ωμές και ανοίκειες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη σε σειρά υποθέσεων, μέρος των οποίων αποτελεί και η υπόθεση Novartis, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. ”Για τα υπόλοιπα θα περιμένουμε τη δίκη στην αίθουσα του Ειδικού Δικαστηρίου» πρόσθεσε.

18.996 νέα κρούσματα, 14 θανάτους και 95 διασωληνωμένους ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ

Το τελευταίο αντίο στον εκλογολόγο Ηλία Νικολακόπουλο θα πουν αύριο, συγγενείς και φίλοι. Η πολιτική κηδεία του θα γίνει στις έντεκα το πρωί από το Πρώτο Κοιμητήριο Αθηνών.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον Ανακριτή ο 19χρονος που συνελήφθη για εμπλοκή στο τροχαίο στη Λεωφόρο Παπανικολάου, στο Χαλάνδρι με θύμα 18χρονο φίλο του.

Σε βάρος του νεαρού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης που προκάλεσε το θάνατο άλλου ανθρώπου.

Ο Γιαΐρ Λαπίντ, ανέλαβε τα καθήκοντά του ως μεταβατικός πρωθυπουργός του Ισραήλ, προκειμένου να οδηγήσει τη χώρα στις κοινοβουλευτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου.

Δεν τα κατάφερε η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών που έχασε με 11-10 από την Ιταλία στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου και την Κυριακή θα διεκδικήσει την τρίτη θέση στη διοργάνωση με τον ηττημένο του αγώνα Ισπανία- Κροατία.

Την ήττα με 2-0 σετ γνώρισε η Μαρία Σάκκαρη από την Γερμανίδα Τατιάνα Μαρία και αποκλείστηκε από το τουρνουά τένις του Γουίμπλεντον.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου

33 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα