back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ-Τζώρτζια: ‘Ενορκοι διερευνούν τον Τραμπ για ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος

Διαβάστε επίσης

Ένα ειδικό σώμα ενόρκων στην πολιτεία της Τζόρτζια που διεξάγει έρευνα για τις προσπάθειες που φέρεται να έκανε εκεί, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα του 2020 αναφορικά με την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν, εξέδωσε κλήσεις για τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκρέιαμ, αλλά και τον πρώην προσωπικό δικηγόρο του Τραμπ, τον Ρούντι Τζουλιάνι.

Ένας δικαστής διέταξε την κλήτευση και άλλων μελών της νομικής ομάδας του Τραμπ, όπως, η Τζίνα Έλις, ο Τζον Ίστμαν, η Κλέτα Μίτσελ και η Τζάκι Ντιζόν.

Εκπρόσωποι του Γκρέιαμ και του Τζουλιάνι δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε ένα αίτημα σχολιασμού, ενώ η Έλις, ο Ίστμαν, η Μίτσελ και η Ντιζόν δεν στάθηκε δυνατό να εντοπιστούν για να σχολιάσουν.

Οι κλητεύσεις κατατέθηκαν χθες και υπογράφτηκαν από τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου της Κομητείας Φούλτον, Ρόμπερτ Μακμπέρνεϊ που εποπτεύει το ειδικό σώμα των ενόρκων.

Η ειδική ομάδα των ενόρκων επιλέχθηκε τον Μάιο προκειμένου να εξετάσει αποδείξεις, αναφορικά με μία εισαγγελική έρευνα στην Τζόρτζια για τις προσπάθειες που φέρεται να έκανε ο Τραμπ, προκειμένου να επηρεάσει τα εκλογικά αποτελέσματα της πολιτείας το 2020.

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα