back to top
23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα χωριά Μέλαμπες, Κρύα Βρύση, Ορνέ, Σαχτούρια, Ροδάκινο και Αγία Γαλήνη στο Ρέθυμνο, όπου επλήγησαν από τις φωτιές των τελευταίων ημερών.

Μαίνεται η φωτιά στη Φθιώτιδα, κοντά στο χωριό Ελάτεια, που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση όπου υπάρχουν ποιμνιοστάσια. Επιχειρούν 36 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρο, 13 οχήματα, 7 αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο. Δύο είναι τα ανοικτά μέτωπα στη Λακωνία, στη Σκάλα, στην περιοχή Αφάνεια, όπου ωστόσο είναι καλύτερη η εικόνα της φωτιάς αλλά και στη Μάνη, κοντά στο χωριό Δημαρίστικα. Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 65 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων και 15 Γερμανών πυροσβεστών, καθώς και εννέα οχήματα. Επίσης, από αέρος εξακολουθούν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα. Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στο Πανόραμα Παλλήνης, αλλά εκείνη στην περιοχή Ψαθοτόποι στην Άρτα και στην κεντρική Σάμο.

Πολύ υψηλός και αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς στις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Κρήτης, Β. Αιγαίου και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Σε 148.435 μετρώνται τα κρούσματα του κορονοϊού κατά την εβδομάδα από 11 έως 17 Ιουλίου – 200 οι ασθενείς που κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου – 115 οι διασωληνωμένοι. Προειδοποίηση στις χώρες της Ευρώπης να επιταχύνουν τον εμβολιασμό και να επαναφέρουν μέτρα όπως η χρήση μάσκας για να αποφευχθεί η αναγκαιότητα λήψης αυστηρότερων μέτρων το φθινόπωρο και τον χειμώνα, απηύθυνε ο Χανς Κλούγκε, περιφερειακός διευθυντής για την Ευρώπη του ΠΟΥ.

Την ίδια ώρα αύξηση του ιικού φορτίου στη χώρα, δείχνουν τα λύματα την εβδομάδα 4 έως 10 Ιουλίου. Μείωση παρατηρήθηκε σε 3 από τις συνολικά 12 ελεγχόμενες περιοχές και σταθεροποίηση σε μία. Καθαρά πτωτικές τάσεις διαπιστώθηκαν στην Αττική στο -57%. Επίσης, τις δύο τελευταίες δύο εβδομάδες, το ποσοστό της εμφάνισης της παραλλαγής Όμικρον 4 ήταν 14% και της Όμικρον 5, 54%.

Την ανάγκη υπέρβασης του κλίματος τοξικότητας που έχει διαβρώσει τον πολιτικό διάλογο, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. “Να περιορίσουμε την τοξικότητα πριν καταλήξει σε μακελειό χυδαιότητας”, υπογράμμισε. Για επίδειξη κοινωνικής ευαισθησίας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, λέγοντας ότι θέλει να εργαλειοποιήσει το νομοσχέδιο για να αντιστρέψει την επιταχυνόμενη φθορά της κυβέρνησης.

Με το νομοσχέδιο αυξάνεται στα 54 έτη από τα 50 το ηλικιακό όριο για τις γυναίκες που θέλουν να προχωρήσουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση, παρέχεται η δυνατότητα κρυοσυντήρησης γενετικού υλικού και για κοινωνικούς λόγους, ενώ προβλέπεται η δυνατότητα σε κάθε άνθρωπο να κάνει ελεύθερη χρήση του γενετικού του υλικού χωρίς τη συναίνεση και την ενημέρωση του ή της συντρόφου του. Το νομοσχέδιο θα υπερψηφίσει από την αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Μειώθηκε κατά 3,5% σε σύγκριση με την απογραφή του 2011 ο πληθυσμός της χώρας σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ – στα 10.432.481 οι κάτοικοι της χώρας.

Αύριο παρουσιάζει η Κομισιόν το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την εξοικονόμηση ενέργειας στην ΕΕ, υπό τον φόβο της διακοπής της ροής του ρωσικού φυσικού αερίου. Επιστολή της ρωσικής Gazprom ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τις παραδόσεις φυσικού αερίου, μετά την Πέμπτη, οπότε και λήγουν τυπικά οι εργασίες συντήρησης του αγωγού Nord Stream 1. “Δεν αναμένουμε την επανεκκίνηση των ρωσικών ροών ενέργειας εντός της εβδομάδας”, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Γιοχάνες Χαν.

“Έχουμε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, επεξεργαζόμαστε όλα τα σενάρια ακόμη και τα πιο ακραία, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τον ομαλό εφοδιασμό της αλυσίδας σε ότι αφορά το φυσικό αέριο και την ενέργεια”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Εγκρίθηκε από τον ESM το 7ο πακέτο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, μετά την πρόσφατη επιτυχή τελευταία έκθεση ενισχυμένης εποπτείας.

Παρατείνεται έως τις 7 Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου, που έληγε σημερα.

Έρευνα για τις «προοπτικές των Ελληνοτουρκικών σχέσεων» παρουσίασε σήμερα ο Αθήνα 984. “Δεν μπορεί να υπάρξει βελτίωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις όσο εξακολουθεί να υπάρχει αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας” τόνισε στο σταθμό μας η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Το 2050 η Τουρκία θα είναι στις 10 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, για αυτό το λόγο θα πρέπει να είναι επιδίωξη δική μας να μην μεταθέτουμε τη λύση για αργότερα δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος Tομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Εξωτερικών.

Η Τουρκία εδώ και χρόνια θέλει να γίνει μία περισσότερο αυτόνομη, κεντρική μεσαία δύναμη με ένα κομβικό ρόλο που θα λειτουργεί ως ένας τρίτος πόλος, ανάμεσα σε Δύση και Ευρασία επισήμανε ο αναπληρωτής Καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής στην Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ Σωτήρης Σέρμπος.

Η Ελλάδα είναι ισχυρή στρατιωτικά αυτή τη στιγμή. Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο και θα το σκεφτεί πολύ ο Ερντογάν να προβεί σε στρατιωτική ενέργεια ανέφερε επίσης στο σταθμό μας ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο πολιτισμός απλώνεται στις γειτονιές της Αθήνας μέσα από το πρόγραμμα «Όλη η Αθήνα μία Σκηνή», που επιμελείται ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

28 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα