back to top
35.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

35.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Βουλή: Ηχορύπανση στο παραλιακό μέτωπο, καταγγέλει κυβερνητικός βουλευτής

Διαβάστε επίσης

Τη λήψη άμεσων μέτρων για τον περιορισμό της ηχορύπανσης στο παραλιακό μέτωπο του Παλαιού Φαλήρου και της Καλλιθέας, ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Σπανάκης,με ερώτησή του που κατέθεσε στη Βουλή και απευθύνει προς τους υπουργούς Οικονομικών,Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών.

Ο κ. Σπανάκης στην ερώτησή του, υποστηρίζει ότι έχουν δημιουργηθεί σοβαρά ζητήματα από την ηχορύπανση που προκαλείται από συναυλίες που πραγματοποιούνται σε ακατάλληλο χώρο στην Πλατεία Νερού (παραλία Καλλιθέας).

Αναφέρει δε,ότι η ΕΤΑΔ που διαχειρίζεται την Πλατεία Νερού και το Γήπεδο του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ (Παλαιό Φάληρο), παραχωρεί τους εν λόγω χώρους για τη διεξαγωγή υπαίθριων μουσικών συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων, χωρίς σχεδιασμό και χωρίς την συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Δεν τηρούνται οι νόμοι για την ένταση του ήχου, οι διατάξεις περί κοινής ησυχίας και οι προβλεπόμενοι κανονισμοί για τη μετατροπή των δημόσιων και κοινόχρηστων χώρων σε συναυλιακούς,με αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονα και εύλογα παράπονα από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι κάνουν λόγο για υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και επίπεδα θορύβου επικίνδυνα για την υγεία τους», καταλήγει ο κυβερνητικός βουλευτής.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα