back to top
28.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

28.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

Π. Μαραγκού: Ανυπολόγιστη καταστροφή στο δάσος της Δαδιάς που αποτελεί και καταφύγιο σπάνιων αρπακτικών πουλιών

Διαβάστε επίσης

«Ανυπολόγιστη είναι η οικολογική καταστροφή στο δάσος της Δαδιάς το οποίο αποτελεί ένα από τα λίγα καταφύγια σπάνιων αρπακτικών πουλιών σε όλη την Ευρώπη, ενώ εδώ συναντάται ο μοναδικός αναπαραγόμενος πληθυσμός Μαυρόγυπα στα Βαλκάνια» είπε στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου η επικεφαλής προγραμμάτων προστασίας περιβάλλοντος στο WWF Ελλάς Παναγιώτα Μαραγκού.

«Μέσα στο δάσος της Δαδιάς υπάρχουν 205 είδη σπάνιων πουλιών. Μιλάμε για τα μεγάλα αρπακτικά πτηνά, όπως αετούς, γεράκια, και μαυρόγηπες. Είναι ένα δάσος “ζωτανό” με πάρα πολλά είδη»  πρόσθεσε.

Το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου είναι μία από τις πρώτες περιοχές στην Ελλάδα που τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας, ανέφερε η κ Μαραγκού.

«Αποτελεί επίσης ένα από τα λίγα καταφύγια και άλλων σπάνιων αρπακτικών πουλιών, όπως ο θαλασσαετός, ο βασιλαετός και ο κραυγαετός που αναπαράγονται στα δάση της περιοχής, ενώ στο Πάρκο συναντάμε ακόμα 205 είδη πουλιών, μια εξαιρετικά υψηλή ποικιλία ειδών αμφιβίων και ερπετών, καθώς και μια τεράστια πληθώρα μικρών και μεγάλων θηλαστικών».

Όπως περιέγραψε «γενικά συμβιώνουν και ευδοκιμούν πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της Βαλκανικής χερσονήσου, της Ευρώπης και της Ασίας. Στην περιοχή έχουν καταγραφεί συνολικά 360-400 είδη φυτών, από τα οποία 25 είδη είναι ορχιδέες, 104 είδη πεταλούδων, 12-13 είδη αμφιβίων, 29 είδη ερπετών και 60-65 είδη θηλαστικών»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα