18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Culture is Athens: Ο πολιτισμός της Αθήνας με ένα «κλικ»

Διαβάστε επίσης

Στη διάθεση των Αθηναίων και των επισκεπτών της πόλης, βρίσκεται από σήμερα η δωρεάν εφαρμογή (app) του Δήμου Αθηναίων Culture is Athens, για κινητά και τάμπλετ, καθώς και το αντίστοιχο portal με όλες τις πληροφορίες για τις δράσεις και εκδηλώσεις πολιτισμού, που διοργανώνει ο δήμος και οι φορείς του.

Το νέο αυτό ψηφιακό εργαλείο, δίνει τη δυνατότητα σε όλους να έχουν εύκολη και άμεση πρόσβαση -από την οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή τους- στο πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα του δήμου που «ξεδιπλώνεται» στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.

Στη νέα εφαρμογή, όπως και στο site, παρουσιάζονται οι συναυλίες, τα φεστιβάλ, οι μουσικοχορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, οι προβολές, οι εκθέσεις, καθώς και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους: Όλα, δηλαδή, όσα συμβαίνουν στην πόλη, 12 μήνες τον χρόνο, και φέρουν την «υπογραφή» του δήμου.

«Αξιοποιούμε την τεράστια εμπειρία των φορέων μας για να ενοποιήσουμε και να αναδείξουμε τον πολιτιστικό ιστό της πόλης. Κάτω από την «ομπρέλα» του Culture is Athens, δημιουργούμε για πρώτη φορά μία ολοκληρωμένη εφαρμογή και ένα portal, που φέρνει τους Αθηναίους και τους επισκέπτες πιο κοντά στην πλούσια και υψηλής ποιότητας πολιτιστική δράση του δήμου. Αναγνωρίζοντας την επίδραση του πολιτισμού στην καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής μας, κάνουμε μία δυναμική επανεκκίνηση, έχοντας στο επίκεντρο κάθε πρωτοβουλίας μας τη στήριξη των ανθρώπων που εργάζονται στον χώρο του», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Πληροφορίες για τα μουσεία και τους χώρους πολιτισμού

Στις σελίδες του πρωτότυπου αυτού app και του portal, περιλαμβάνονται τα εμβληματικά κτίρια και οι χώροι πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων: Μουσεία, βιβλιοθήκες, πινακοθήκες, ιστορικά κτίρια, χώροι πολιτισμού, μόνιμες συλλογές, αλλά και πληροφορίες για τις δημόσιες τοιχογραφίες και τα γλυπτά: Όλα όσα μπορεί να ανακαλύψει ο κάτοικος ή ο επισκέπτης, κατά την περιήγησή του στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.

Για την πιο γρήγορη αναζήτηση στο app και στο site, οι ενότητες είναι χωρισμένες στις παρακάτω κατηγορίες:

· Εκδηλώσεις και Εκθέσεις

· Δημιουργική μάθηση

· Μουσεία και Χώροι

· Τέχνη στο Δημόσιο χώρο

· Νέα

· Πού και Πότε

Η εφαρμογή και το portal -σε ελληνικά / αγγλικά- υποστηρίζονται από τα αντίστοιχα κανάλια στα social media (Facebook, Instagram και YouTube). Επιπλέον, το portal είναι προσβάσιμο σε ΑμΕΑ.

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το app του Culture is Athens, στο Play Store και στο App Store, καθώς και να περιηγηθείτε στο portal από τον υπολογιστή σας σε αυτή τη διεύθυνση: cultureisathens.gr

Για τα τελευταία πολιτιστικά νέα του Δήμου Αθηναίων μπορείτε να ενημερωθείτε και από τη σελίδα του Culture is Athens στα Social Media.

Facebook: @cultureisathens

Instagram: @cultureisathens

YouTube channel: Culture is Athens

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο τριετές σχέδιο «Πολιτισμός είναι η Αθήνα» που έχει στόχο την αναβάθμιση, ενοποίηση και ανάδειξη του πολιτιστικού ιστού της πρωτεύουσας, αλλά και την έμπρακτη στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον κλάδο του πολιτισμού.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα