back to top
28.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

28.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

Έως την Παρασκευή ανακοινώνονται οι βάσεις για τις Πανελλαδικές 2022

Διαβάστε επίσης

Έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα ανακοινωθούν οι βάσεις για τις φετινές πανελλήνιες διαβεβαίωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η κ. Κεραμέως επισήμανε ότι «τα τελικά αποτελέσματα για πρώτη φορά μετά από 59 χρόνια θα εκδοθούν στα τέλη του Ιουλίου, αντί για τα τέλη  Αυγούστου» και πρόσθεσε ότι αυτή η προσπάθεια γίνεται «με σεβασμό στην αγωνία του υποψηφίου και στην ανάγκη για βέλτιστο προγραμματισμό».

Ο υποψήφιος μπορεί να λάβει τα αποτελέσματα και με sms στο κινητό του, αν έχει γραφτεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Για την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι ώθησε τους μαθητές να προσπαθήσουν περισσότερο και, όπως είπε, αυτό θα φανεί και στα αποτελέσματα.

Η κ. Κεραμέως επανέλαβε ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκινά τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, ενώ αναφορικά με τους διορισμούς στην εκπαίδευση, σημείωσε ότι αυτοί αγγίζουν τις 25.000 την τριετία 2020-2022.

Υπενθυμίζεται ότι σε λειτουργία βρίσκεται η πλατφόρμα που αφορά 8.586 νέους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα. Έτσι, οι δηλώσεις γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) (https://opsyd.sch.gr) έως και την Παρασκευή 29 Ιουλίου.

Ισίδωρος Ρούσσος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα