back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δένδιας: Η Ελλάδα θα φροντίσει να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα της Κύπρου στο πλαίσιο Ε.Ε – ΝΑΤΟ

Διαβάστε επίσης

«Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκονται «πάντα σε διαρκή και στενό συντονισμό, ιδιαίτερα υπό το κράτος της απειλής απόπειρας δημιουργίας νέων τετελεσμένων τόσο στο έδαφος, όσο και στη θάλασσα…», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Κύπριο ομόλογό του, Ιωάννη Κασουλίδη, ενόψει της νέας εξόδου τουρκικού ερευνητικού σκάφους στις 9 Αυγούστου.

«Η Ελλάδα θα φροντίσει ώστε να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα της Κύπρου στο ακέραιο και στο πλαίσιο της συνεργασίας ΕΕ-ΝΑΤΟ… Η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Κυπριακού λαού», ανέφερε επίσης ο κ. Δένδιας.

Κληθείς να σχολιάσει τη νέα επιστολή που προτίθεται να στείλει η Τουρκία στα Ηνωμένα Έθνη υπερασπιζόμενη σειρά από προκλητικές τουρκικές θέσεις, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι «θα δούμε καταρχάς περί τίνος πρόκειται. Η Ελλάδα έχει απαντήσει. Η τελευταία ελληνική επιστολή είναι εξαιρετικά επαρκής για το σύνολο των επιχειρημάτων και η Ελλάδα δεν πρόκειται να δαπανά τον χρόνο της σε μια αέναη ανταλλαγή επιστολών με την Τουρκία. Εάν, βεβαίως, η τουρκική πλευρά προσκομίσει κάποιο καινούριο επιχείρημα, το οποίο χρήζει απάντησης, αυτό θα απαντηθεί. Αλλά, νομίζω, θα μου επιτρέψετε να πω, ό,τι έχει να λεχθεί, έχει λεχθεί για αυτά τα πράγματα.»

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα