back to top
21.5 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

21.5 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Νεκρή άλλη μία γυναίκα στη χώρα μας, η τρίτη από την περασμένο Σάββατο. Πρόκειται νεαρή κοπέλα περίπου 17 ετών, η οποία βρέθηκε δολοφονημένη χθες το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, μέσα στο διαμέρισμά της στο Περιστέρι επί της οδού Αραχώβης. Η σορός της έφερε μώλωπες.

Η αστυνομία αναζητά τον σύντροφό της, καθώς θεωρεί ότι είναι ο κύριος ύποπτος για τη δολοφονία της ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει και σε προσαγωγή φιλικού ζευγαριού. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Αργότερα το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου ο 49χρονος, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 41ενός ετών σύζυγό του.

Επίσης απολογείται σήμερα στον ανακριτή ο 53χρονος αστυνομικός και προπονητής, που κατηγορείται για το βιασμό 14χρονης αθλήτριας στη Μυτιλήνη.

Χωρίς αισθήσεις εντοπίστηκε άνδρας κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε διαμέρισμα, στη συμβολή των οδών Φρύνης και Φιλολάου στο Παγκράτι Αττικής. Για την κατάσβεση επιχείρησα 8 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Τον θάνατο του Αϊμάν αλ Ζα ουάχρι, που διαδέχθηκε τον Οσάμα μπιν Λάντεν στην ηγεσία της Αλ Κάιντα, σε αεροπορικό πλήγμα των ΗΠΑ στην Καμπούλ, ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σε μια εξέλιξη που σηματοδοτεί βαρύ χτύπημα για την τρομοκρατική οργάνωση. Περισσότερα θα μας πει η Αλεξάνδρα Βουδούρη…

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έκρινε ότι η είδηση του θανάτου του ηγέτη της Αλ Κάιντα, του Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, σε αμερικανικό αεροπορικό πλήγμα στην Καμπούλ δείχνει πως «είναι εφικτό να ξεριζωθεί η τρομοκρατία χωρίς να βρισκόμαστε σε πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Ελπίζω επίσης ότι θα γαληνέψει λιγάκι τα μέλη των οικογενειών των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου και όλων των υπολοίπων που υπέφεραν στα χέρια της Αλ Κάιντα», πρόσθεσε μέσω Twitter.

Ανοικτή σήμερα είναι η πλατφόρμα του “Fuel Pass 2″ και για τους αριθμούς φορολογικού μητρώου που λήγουν σε 4,5,6,7. Αύριο σειρά έχουν τα ΑΦΜ σε 8, 9 και 0, ενώ από τις Πέμπτη 4 Αυγούστου έως και τις 29 Αυγούστου -που είναι η καταληκτική ημερομηνία- δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός για τις αιτήσεις. Η νέα επιδότηση καυσίμων αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Είναι «πολύ νωρίς» για να χαρούμε δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ,σχολιάζοντας την επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών από το λιμάνι της Οδησσού και το μήνυμα αισιοδοξίας που εστάλη για την αποτροπή μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης. «Ας περιμένουμε να δούμε πώς θα λειτουργήσει η συμφωνία και αν θα είναι πραγματικά εγγυημένη η ασφάλεια» πρόσθεσε.

Την -κατά απόλυτη- προτεραιότητα των εισαγγελικών ερευνών που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και αφορούν καταγγελίες που σχετίζονται με παράνομο λογισμικό παρακολουθήσεων ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.

“Επιβάλλεται η ελληνική Δικαιοσύνη να κάνει ό,τι πρέπει και όλες οι κρατικές υπηρεσίες να συνδράμουν. Ο Πρωθυπουργός έδειξε άμεσα αντανακλαστικά”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό ,με την οποία ζητούν να χυθεί άπλετο φως στις υποθέσεις των παρακολουθήσεων με το λογισμικό Predator, κατέθεσαν οι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας, παράλληλα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης.

“Δεν θα επιτρέψουμε η χώρα να επιστρέψει σε εποχές που μπήκαν με αγώνες στο χρονοντούλαπο της ιστορίας” υπογράμμισε -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα για την περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Και ο καιρός: Αίθριος ο καιρός στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου 26 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα