back to top
15.8 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

15.8 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Μετά τη συννεφιά και τις τοπικές βροχές έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας

Διαβάστε επίσης

Δεκαπενταύγουστος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά.

Στην υπόλοιπη χώρα σήμερα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους τους 31 με 33 και κατά τόπους στα ανατολικά τους 34 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας την Τρίτη

Αύριο Τρίτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τη θερμοκρασία θα σημειώνει άνοδο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, όπου θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειότερα τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, όπου θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικότερα:

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα από νότιες τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος και με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνεόυν μεταβλητοί με ένταση 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος. Τις προμεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στη Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις προμεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ορεινά, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βορειότερα τμήματα. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 και στα νησιά του Ιονίου έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βορειότερα τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Το απόγευμα στα ανατολικά και τα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στα βόρεια μεταβλητοί 2 με 3 πρόσκαιρα το απόγευμα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνεόυν από δυτικές και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά αρχικά θα είναι ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 και από τις απογευματινές ώρες τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη

Αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο έως 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Παρασκευή

Αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 και τοπικά στην Κρήτη έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Το Σάββατο και την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Πιθανοί τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα