back to top
24.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

24.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα – Ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς

Διαβάστε επίσης

Την Παρασκευή σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, φτάνοντας στους 38-40 βαθμούς Κελσίου. Από το μεσημέρι στα ορεινά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης όμβρων στα βορειοδυτικά ορεινά. Ελαφρώς αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 36 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 19 έως 38-39, στην Ήπειρο από 18 έως 37 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 19 έως 39-40, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 38-40 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 37 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 21 έως 36 βαθμούς, ενώ τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 38-39 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 Μποφόρ, στο Νότιο και Νοτιοανατολικό βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 Μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα 6 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 Μποφόρ.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Στην Αττική αίθριος καιρός με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί με ένταση 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα αναμένεται αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην ‘Ήπειρο, στη δυτική Στερεά  και στη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 40 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 40 και κατά τόπους στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά μέχρι 41 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 και στην Κρήτη μέχρι 37 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Έυβοια ο καιρός αναμένεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια (εκτός της Θράκης). Τη νύχτα προς την Κυριακή, στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στα δυτικά, τα βόρεια και τη νησιωτική Ελλάδα τους 34 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 37 και τοπικά στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή

Στα βόρεια προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και κυρίως στη Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και στα κεντρικά ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τη μέγιστη τιμή στις περισσότερες περιοχές στους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα

Προβλέπονται νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες από νωρίς στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία και βαθμιαία και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στη υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Την Τρίτη

Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, που το βράδυ θα περιοριστούν στα βόρεια και κεντρικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη

Αρχικώς στα βόρεια και σταδιακά στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα