back to top
22.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

22.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΟΣΕΤΕΕ: Δραματική αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων

Διαβάστε επίσης

Εκρηκτικές διαστάσεις έχουν λάβει τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα, και εν μέσω θερινής περιόδου, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΤΕΕ).

Την Παρασκευή, άλλοι δύο εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους, με την ΟΣΕΤΕΕ να επισημαίνει ότι η νομοθέτηση μέτρων που εντατικοποιούν την εργασία, αποδυναμώνουν την δράση των συνδικάτων και την διαβούλευση σε όλα τα επίπεδα, δημιουργούν απίστευτη σύγχυση στην λειτουργία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και ευνοούν την αυθαιρεσία όσων εργοδοτών δεν αναλαμβάνουν τις νομικές ευθύνες τους στα σχετικά θέματα.

Η Ομοσπονδία, προειδοποιεί ότι “η αντιμετώπιση των θεμάτων υγείας και ασφάλειας στην εργασία από την Πολιτεία και τους θεσμικά υπεύθυνους, δημιουργεί βάσιμους φόβους για ακόμα περισσότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές στο μέλλον”.

Στην ΒΙΠΕ Ηρακλείου, 45χρονος διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός, πατέρας τρίχρονου παιδιού, εργαζόμενος σε εταιρεία ενεργειακών έργων και αφαλάτωσης, έπεσε νεκρός όταν σωλήνας μεγάλου βάρους εκτοξεύτηκε και τον τραυμάτισε θανάσιμα κατά την διάρκεια ελέγχου σε αντλία μηχανήματος.

Στην Μεσσηνία, στο 2ο χλμ της Ε.Ο. Σουληναρίου- Κορυφασίου, 61χρονος εργάτης σε έργο κατασκευής πεζοδρομίου, παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από διερχόμενο όχημα.

Άμεσα η ΟΣΕΤΕΕ σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα Ηρακλείου και Καλαμάτας, ανέλαβε πρωτοβουλίες για την ανάδειξη και διαλεύκανση των δυστυχημάτων και θα σταθεί κοντά στις οικογένειες των εργαζομένων που χάθηκαν.

Ο Πρόεδρος της ΟΣΕΤΕΕ και Γραμματέας Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία της ΓΣΕΕ Ανδρέας Στοϊμενίδης, σε συνεννόηση με τους Προέδρους των αντίστοιχων Εργατικών Κέντρων Στέλιο Βοργιά και Σωτήρη Τσώνη και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΣΕΠΕ ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες συναντήσεις και ενέργειες.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα