back to top
19.9 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

19.9 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της δικαιοσύνης για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διενεργεί ποινική προκαταρκτική εξέταση για τη διαρροή απορρήτων εγγράφων ενώ δύο εισαγγελείς πρωτοδικών ερευνούν τις καταγγελίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επισκέπτεται σε λίγη ώρα την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών

Διακόπτεται από σήμερα η ροή ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1 καθώς η Gazprom ανακοίνωσε την έναρξη εργασιών συντήρησής του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής εταιρείας, οι εργασίες είναι προγραμματισμένο να διαρκέσουν ως τις 03:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο αγωγός υπολειτουργεί ήδη με τις παραδόσεις να έχουν μειωθεί κατά 80% τους τελευταίους μήνες και πλέον θα φτάσει προσωρινά στο μηδέν, ενώ παραμένει αβέβαιο αν θα συνεχιστεί η ροή και σε τι ποσοστό.

Η ρωσική πλευρά κατηγορεί τη Δύση ότι με τις κυρώσεις της προκαλεί τις δυσλειτουργίες του αγωγού, καθώς παρεμποδίζουν την ομαλή συντήρηση του εξοπλισμού του. Η δύση από την πλευρά της θεωρεί ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί ως πρόσχημα τα παραπάνω για να περικόψει τις ποσότητες.

Πλέον, ο φόβος είναι ότι οι ρωσικές προμήθειες αερίου μέσω του Nord Stream 1 θα παραμείνουν στο μηδέν μετά το πέρας της συντήρησης, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση για τους Ευρωπαίους, ιδίως για τους Γερμανούς.

Πάντως, ο επικεφαλής της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων Κλάους Μίλερ εκτίμησε ότι το Βερολίνο είναι τώρα καλύτερα προετοιμασμένο, καθώς τα στρατηγικά αποθέματα φυσικού αερίου της χώρας έχουν γεμίσει κατά σχεδόν 85%.

 

Καθ’ οδόν προς τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια είναι ομάδα επιθεωρητών του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της Ραφαέλ Γκρόσι. «Θα μπούμε στο εσωτερικό του πυρηνικού εργοστασίου», ανέφερε σε δημοσιογράφους στο Κίεβο λίγο πριν από την αναχώρηση της αποστολής.

 

Έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί στον Άλιμο σε συνεργείο επισκευής σκαφών στη συμβολή των οδών Κόρης και Παλαιστίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τρία άτομα υπέστησαν εγκαύματα, ο ενας εκ των οποίων σοβαρά, οπότε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η Πυροσβεστική κατάφερε να σβήσει την φωτιά. Στο σημείο επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

 

Ένταση και επεισόδια για δεύτερη μέρα στην είσοδο του εργοστασίου «Μαλαματίνα», στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης μεταξύ των εργαζόμενων που διαμαρτύρονται για τις απολύσεις και της αστυνομίας. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών. “Η βίαιη επίθεση της Κυβέρνησης με ΜΑΤ και χημικά ενάντια στους απεργούς έχει ως αποτέλεσμα τραυματισμούς πολλών εργαζομένων μεταξύ των οποίων και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών και στελέχους του ΠΑΜΕ Γιάννη Φραγγίδη” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

 

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο εμβληματικός ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, που άλλαξε τον ρου της ιστορίας βάζοντας τέλος στον Ψυχρό Πόλεμο.

Τα «βαθιά του συλλυπητήρια» εξέφρασε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Θα στείλει συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην οικογένεια και στους οικείους» του εκλιπόντος, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ άλλαξε τον ρου της ιστορίας, είπε ο Αντόνιο Γκουτέρες.

«Σπάνιο ηγέτη» τον χαρακτήρισε ο Τζο Μπάιντεν.

Άνοιξε τον δρόμο για μια ελεύθερη Ευρώπη, δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Έφυγε ένας άνθρωπος της ειρήνης, έγραψε στο twitter ο Εμμανουέλ Μακρόν.

Για απώλεια ενός μεγάλου Ευρωπαίου κάνει λόγο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Υπό συνθήκες κανονικότητας, χωρίς μάσκες και υποχρεωτικά τεστ, θα ανοίξουν τα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα όσα εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης του κορονοϊού.

 

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλλε δικαστήριο στην Φλόριντα των ΗΠΑ σε vegan μητέρα για τον θάνατο του 18 μηνών γιου της από ασιτία, καθώς τον τάιζε μόνο με ωμά φρούτα και λαχανικά. Η 39χρονη και ο σύζυγός της είχαν άλλα δύο παιδιά, ηλικίας 3 και 5 ετών, τα οποία ήταν επίσης υποσιτισμένα, σύμφωνα με τους ερευνητές, ενώ ένα τέταρτο παιδί, ηλικίας 11 ετών, είχε ανατεθεί στον βιολογικό του πατέρα, επειδή είχε επίσης προκύψει θέμα υποσιτισμού. Αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη και ο σύζυγός της, ο οποίος κατηγορείται παράλληλα για κακοποίηση και ασέλγεια ανηλίκου κάτω των 12 ετών

 

Αστάθεια του καιρού αναμένεται σήμερα στη χώρα σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Βροχές και καταιγίδες περιμένουμε από το μεσημέρι κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και τοπικά σε πεδινές περιοχές, στα ορεινά της Κρήτης, σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως του Ιονίου και των Κυκλάδων.

Μεταξύ των περιοχών όπου θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, και ο νομός Αττικής. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και στα ορεινά τμήματα του νομού ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.

 

Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 34 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα