back to top
19 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

19 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας για την εν ψυχρώ δολοφονία τα ξημερώματα στα Πετράλωνα, όπου άνδρας έπεσε νεκρός από πυρά αγνώστων.

Το θανάσιμο περιστατικό έγινε στην οδό Αλκμήνης με τις πρώτες πληροφορίες από περίοικους να αναφέρουν ότι το θύμα συζητούσε με τους δράστες πριν βγάλουν όπλο και το πυροβολήσουν. Στο σημείο βρέθηκαν 14 κάλυκες. Ο άνδρας που τραυματίστηκε θανάσιμα δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί.

Εν αναμονή μιας κοινής ευρωπαϊκής αντίδρασης απέναντι στις αυξανόμενες τιμές ενέργειας βρίσκονται οι ευρωπαίοι πολίτες. Στις 9 Σεπτεμβρίου αναμένονται οι αποφάσεις της έκτακτης συνόδου των υπουργών Ενέργειας και στις 14 Σεπτεμβρίου οι δηλώσεις της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σχετικά με τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιβολή πλαφόν στις τιμές ενέργειας.

“Τα μέτρα για την ενεργειακή ακρίβεια θα είναι συνεχή” διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και προανήγγειλε αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και διεύρυνση της περιμέτρου χορήγησής του. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σημείωσε εξάλλου, ότι εξετάζεται σχέδιο για φθηνότερες μετακινήσεις.

Με ενημέρωση των συμμάχων και εταίρων της απαντά η χώρα μας στις προκλητικές δηλώσεις της Άγκυρας. “H Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στον καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών” τονίζει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών. Ο πρόεδρος της Τουρκίας εξαπέλυσε από τη Σαμψούντα νέες απειλές εναντίον της Ελλάδας καλώντας την να κοιτάξει την ιστορία της και να μην ξεχνά τι έπαθε στη Σμύρνη. “Ένα βράδυ μπορεί να έρθουμε ξαφνικά” απείλησε.

Σε συνέχεια της τουρκικής προκλητικότητας, χθες βράδυ, τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε πάνω από την Κανδελιούσσα, δυτικά της Νισύρου στα 19.000 πόδια.

Η αμερικανική κυβέρνηση θα προσφέρει για πρώτη φορά υπηρεσίες άμβλωσης στις βετεράνους του στρατού σε περιπτώσεις βιασμού, αιμομιξίας ή όταν η εγκυμοσύνη θέτει τη ζωή ή την υγεία της μητέρας σε κίνδυνο, ακόμη και σε πολιτείες που έχουν περιορίσει ή απαγορεύσει την πρακτική, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Βετεράνων. Το υπουργείο ανέφερε σε έγγραφό του ότι αποφάσισε να προσφέρει αμβλώσεις στις βετεράνους σε απάντηση στις περιοριστικές πολιτικές που υιοθέτησαν πολλές πολιτείες των ΗΠΑ μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, το οποίο στα τέλη Ιουνίου ανέτρεψε απόφασή του που προστάτευε αυτό το δικαίωμα των γυναικών.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Δεύτερη νίκη για την εθνική μας ομάδα στο Ευρωμπάσκετ. Επικράτησε της Ιταλίας 85-81.

Στους αγώνες της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Στις 6 και μισή παίζουν: Ατρόμητος – Παναιτωλικός. Στις 7: Βόλος- ΟΦΗ και στις 9 και μισή: Άρης- ΠΑΟΚ και ΑΕΚ- ΠΑΣ Γιάννινα.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα