back to top
22.9 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

22.9 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Ταυτοποιήθηκε όπως φαίνεται από τις αρχές ο νεκρός από την επίθεση με τους πυροβολισμούς στα Πετράλωνα χθες βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας που έπεσε νεκρός δεχόμενος σφαίρες στον θώρακα και το κεφάλι ήταν σεσημασμένος για διακίνηση ναρκωτικών. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ο άνδρας είναι Τούρκος υπήκοος, κουρδικής καταγωγής. Εξετάζεται αν η δολοφονία σχετίζεται με την διπλή απόπειρα ανθρωποκτονίας των δύο Κούρδων στην πλατεία Βάθη την περασμένη Παρασκευή.

Εν αναμονή μιας κοινής ευρωπαϊκής αντίδρασης απέναντι στις αυξανόμενες τιμές ενέργειας βρίσκονται οι ευρωπαίοι πολίτες. Στις 9 Σεπτεμβρίου αναμένονται οι αποφάσεις της έκτακτης συνόδου των υπουργών Ενέργειας και στα μέσα Σεπτεμβρίου οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

“Τα μέτρα για την ενεργειακή ακρίβεια θα είναι συνεχή” διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και προανήγγειλε αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και διεύρυνση της περιμέτρου χορήγησής του. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σημείωσε εξάλλου, ότι εξετάζεται σχέδιο για φθηνότερες μετακινήσεις.

Εξήντα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ θα δαπανήσει η Γερμανία για το τρίτο πακέτο στήριξης των καταναλωτών και των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις του πληθωρισμού και των υψηλών τιμών ενέργειας, ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση. Τα μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν προτάσεις για επέκταση των φθηνών εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και φορολογικές ελαφρύνσεις 1,7 δισ. ευρώ για 9.000 εταιρείες του τομέα της ενέργειας, συμφωνήθηκαν από τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού του καγκελάριου Όλαφ Σολτς. «Αυτό είναι το μεγαλύτερο από τα τρία πακέτα μέχρι στιγμής» σημείωσε ο Σολτς σε συνέντευξη Τύπου.

Σε επιτυχή επέμβαση αποκατάστασης του εμπρόσθιου χιαστού υποβλήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Ο κ. Ανδρουλάκης τα επόμενα 24ωρα θα επανέλθει σταδιακά στα καθήκοντα του αρχίζοντας, σύμφωνα με τι συστάσεις των γιατρών, και τον κύκλο αποκατάστασης και αποθεραπείας.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Στις 6 και μισή παίζουν: Ατρόμητος – Παναιτωλικός. Στις 7: Βόλος- ΟΦΗ και Στις 9 και μισή: Άρης- ΠΑΟΚ και ΑΕΚ- ΠΑΣ Γιάννινα.

Και ο καιρός…

όπου σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση από σήμερα το βράδυ έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων. Στην Αττική σήμερα γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα