back to top
18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Τραγωδία με 2 νεκρούς και έναν τραυματία σε εκτροφείο ψαριών στην περιοχή Χόχλα Καναλακίου Πρέβεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης κατά την διάρκεια εργασιών οξυγονοκόλλησης προκλήθηκε έκρηξη, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους δυο άνθρωποι. Ο τρίτος εργαζόμενος τραυματίας διακομίζεται στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Αντίθετη στη μείωση παραγωγής πετρελαίου αυτή την περίοδο εμφανίζεται η Ρωσία, ενώ σύμφωνα με τη Wall Street Journal, στην αυριανή συνεδρίαση του ΟΠΕΚ ο Οργανισμός θα διατηρήσει σταθερή την παραγωγή του. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η G7 παρουσίασε ένα σχέδιο για την επιβολή πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο, με τη Ρωσία να απειλεί ότι θα σταματήσει να προμηθεύει τις χώρες που θα συμμετέχουν στο σχέδιο για το ανώτατο όριο τιμών.

Εν αναμονή μιας κοινής ευρωπαϊκής αντίδρασης απέναντι στις αυξανόμενες τιμές ενέργειας βρίσκονται οι ευρωπαίοι πολίτες. Στις 9 του μήνα συνεδριάζουν οι Υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ, ενώ στα μέσα Σεπτεμβρίου οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Σχέδιο στήριξης ύψους 65 δισ. ευρώ για να βοηθήσει εκατομμύρια νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν την εκτίναξη των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, ανακοίνωσε συνασπισμός του καγκελάριου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

Οι συνταξιούχοι θα λάβουν εφάπαξ βοήθημα 300 ευρώ, ενώ οι φοιτητές 200 ευρώ.
Το επίδομα παιδιού θα αυξηθεί κατά 18 ευρώ το μήνα για το πρώτο και το δεύτερο παιδί από την 1η Ιανουαρίου 2023. Τα υφιστάμενα προγράμματα ενίσχυσης επιχειρήσεων θα παραταθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Θα ξεπεράσουμε αυτόν τον χειμώνα, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος διαβεβαιώνοντας ότι το βάρος για τους πολίτες θα ελαφρυνθεί.

Τηλεφωνική επικοινωνία με την επικεφαλής της Κομισιόν είχε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει επειγόντως τον επόμενο ποσό της οικονομικής βοήθειας ύψους 5 δις ευρώ προς την Ουκρανία, ενώ πίεσε για ένα νέο κύμα κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδεται η εκτέλεση με 14 σφαίρες τα ξημερώματα στα Πετράλωνα επί της οδού Αλκμήνης 107. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα που ήταν Τούρκος υπήκοος, κουρδικής καταγωγής έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για υπόθεση ναρκωτικών, οι οποίες εκτιμούν ότι πρόκειται για αντίποινα για τη διπλή απόπειρα ανθρωποκτονίας στην πλατεία Βάθη.ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην αθλητική επικαιρότητα και τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Σε μισή ώρα παίζουν: Ατρόμητος – Παναιτωλικός. Στις 7: Βόλος- ΟΦΗ και Στις 9 και μισή: Άρης- ΠΑΟΚ και ΑΕΚ- ΠΑΣ Γιάννινα.

Και ο καιρός

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 31 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα