back to top
22.6 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

22.6 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Κρίσιμη εβδομάδα εξελίξεων για τα ενεργειακά ξεκινάει από αύριο, καθώς αύριο συνεδριάζουν οι χώρες του ΟΠΕΚ, οι οποίες σύμφωνα με τη Wall Street Journal, θα διατηρήσουν την παραγωγή πετρελαίου, ενώ αντίθετη στη μείωση παραγωγής πετρελαίου αυτή την περίοδο εμφανίζεται η Ρωσία.

Παράλληλα, την Πέμπτη συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, επί τάπητος η αύξηση επιτοκίων, ενώ την Παρασκευή θα συνεδριάσουν οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Ενέργειας.
Για πιθανό ράλι από αύριο στην τιμή του φυσικού αερίου, κάνει λόγο η Goldman Sachs, μετά το μπλόκο της Gazprom, ενώ το Bloomberg, με άρθρο του δεν αποκλείει και το δελτίο ενέργειας για φέτος τον χειμώνα.

«Μπορούμε να αντιδράσουμε, επιβάλλοντας πλαφόν στις τιμές φυσικού αερίου ή της ηλεκτρικής ενέργειας», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ συμπληρώνοντας ότι «μπορούμε επίσης να αποσυνδέσουμε την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, από το φυσικό αέριο. Πρόσθεσε ότι πριν από το καλοκαίρι οι αρχηγοί των κρατών-μελών είχαν ζητήσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη μείωση των τιμών της ενέργειας.

Σχέδιο στήριξης ύψους 65 δισ. ευρώ για να βοηθήσει εκατομμύρια νοικοκυριά και χιλιάδες επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή κρίση, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του καγκελάριου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς. Μεταξύ άλλων, οι συνταξιούχοι θα λάβουν εφάπαξ βοήθημα 300 ευρώ, ενώ οι φοιτητές 200 ευρώ.

Αντίποινα για την απόπειρα δολοφονίας των δυο νεαρών Τούρκων, κουρδικής καταγωγής, την περασμένη Παρασκευή στην πλατεία Βάθη ήταν η δολοφονία που έγινε τα ξημερώματα επί της οδού Αλκμήνης 107, στα Πετράλωνα, όπου νεκρός έπεσε άνδρας Τουρκικής υπηκοότητας κουρδικής καταγωγής, ο οποίος δέχθηκε 14 σφαίρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για υπόθεση ναρκωτικών.

Δυο νεκροί και ένας τραυματίας ο τραγικός απολογισμός έκρηξης μετά από εργασίες οξυγονοκόλλησης με φιάλες προπανίου, σε μονάδα εκτροφής πέστροφας στη Χόχλα Πρέβεζας. Οι αρχές συνέλαβαν τους υπεύθυνους της επιχείρησης.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σε εξέλιξη τα παιχνίδια Άρης- ΠΑΟΚ και ΑΕΚ- ΠΑΣ Γιάννινα, για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Νωρίτερα 1-1 έληξε το ματς Ατρόμητος – Παναιτωλικός, ενώ ο Βόλος ηττήθηκε με 1-0 από τον ΟΦΗ.

Και ο καιρός.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 27 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα