back to top
17.6 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

17.6 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Η Κολομβία εγκρίνει την έκδοση στις ΗΠΑ αδελφού γερουσιάστριας της συμπολίτευσης

Διαβάστε επίσης

Η κυβέρνηση της Κολομβίας ενέκρινε χθες Τετάρτη την έκδοση στις ΗΠΑ του Άλβαρο Φρέντι Κόρδομπα, αδελφού γερουσιάστριας της παράταξης Ιστορική Συμφωνία του προέδρου Γουστάβο Πέτρο, που οι αμερικανικές αρχές κατηγορούν για διακίνηση ναρκωτικών.

Η απόφαση έκδοσης του κ. Κόρδομπα, αδελφού της γερουσιάστριας Πιεδάδ Κόρδομπα, εγκρίθηκε παρότι ο νέος πρόεδρος έλεγε πως θα προχωρούσε σε αναστολή του μέτρου για όσους διακινητές συνεργάζονται με τις υπηρεσίες επιβολής της τάξης και εγκαταλείπουν το έγκλημα οριστικά.

«Η κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα την έκδοση του κολομβιανού πολίτη Άλβαρο Φρέντι Κόρδομπα Ρουίς, που ζητήθηκε από την (εισαγγελία στη) Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ, λόγω της κατηγορίας περί συνωμοσίας με σκοπό την εισαγωγή ναρκωτικών» στη χώρα αυτή, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νέστορ Ιβάν Οσούνα σε βίντεο που διένειμε σε δημοσιογράφους.

Ο κ. Κόρδομπα, που συνελήφθη τον Φεβρουάριο στη Μεδεγίν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας, έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση στην απόφαση, διευκρίνισε ο κ. Οσούνα.

Η Πιεδάδ Κόρδομπα έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση σε βάρος του αδελφού της «παγίδευσή του» από τις κολομβιανές και και τις αμερικανικές αρχές.

Ο πρόεδρος Πέτρο, που ανέλαβε την εξουσία τον Αύγουστο, έχει εγκρίνει ως τώρα 17 εκδόσεις, κυρίως στις ΗΠΑ, μολονότι επέκρινε την πρακτική αυτή προεκλογικά.

Η έκδοση στις ΗΠΑ είναι κοινή πρακτική στην Κολομβία για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών τις τελευταίες δεκαετίες και προκαλεί τρόμο σε πολλούς διακινητές.

 

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα