back to top
20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, σε πολιτικό επίπεδο, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

“Όχι εκλογές, όχι αλλαγή εκλογικού νόμου, όχι ανασχηματισμός”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και επισήμανε σε ότι αφορά τον τελευταίο ότι λίγους μήνες πριν τις εκλογές “θα κάλυπτε επικοινωνιακές ανάγκες και όχι ουσιαστικές”.

Όσον αφορά την υπόθεση των παρακολουθήσεων υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε ποτέ καμία διάθεση για συγκάλυψη, επανέλαβε ωστόσο ότι δεν πρόκειται να κάνουμε τις μυστικές μας υπηρεσίες φύλλο και φτερό, τονίζοντας ότι διέπονται από κανόνες, πρέπει να υπάρχει σοβαρή λογοδοσία και αυτή θέλουμε να βελτιώσουμε με θεσμικές παρεμβάσεις.

Ερωτώμενος για τα 21 έκτακτα και μόνιμου χαρακτήρα μέτρα για τη στήριξη των πολιτών τα οποία εξήγγειλε χθες, τόνισε ότι έρχονται σε απόλυτη εναρμόνιση με τους στόχους του προϋπολογισμού . Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το πακέτο που ανακοινώθηκε χθες θα υλοποιηθεί στο ακέραιο και για το 2022 και το 2023 .

Τα μέτρα γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός ότι θα εξειδικευθούν αύριο σε συνέντευξη τύπου των συναρμόδιων υπουργείων. Διευκρίνισε ότι εξετάζουμε τρόπο στήριξης των τιμών ηλεκτρικού που να δίνει κίνητρα στους πολίτες για να προχωρούν σε εξοικονόμηση ενέργειας, διευκρίνισε πάντως ότι ανεξαρτήτως κατανάλωσης κάθε ελληνικό νοικοκυριό θα λάβει στήριξη

Ο πρωθυπουργός έστειλε σαφή μηνύματα και προς την γειτονική χώρα σημειώνοντας ότι θεωρεί απαράδεκτες τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου και εξαιρετικά προβληματική αυτή την διαρκή επιθετική ρητορική από ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο, προειδοποιώντας ότι δηλητηριάζουν την τουρκική κοινωνία. Επισήμανε ότι ταυτόχρονα θα επιδιώκουμε να έχουμε διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία, σημειώνοντας ότι “είμαι πάντοτε ανοιχτός να συναντήσω τον κ Ερντογάν.

Σήμερα οι πολίτες είδαν για τελευταία φορά ως Πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Και αυτό είναι το μόνο θετικό μήνυμα από τη σημερινή μέρα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – προοδευτική συμμαχία σχολιάζοντας την συνέντευξη του πρωθυπουργού

«η κυβέρνηση της ΝΔ και η προηγούμενη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκπροσωπούν πρακτικές του χθες και δύο μοντέλα διακυβέρνησης, που διαπνέονται από καθεστωτισμό και συσσώρευσαν στους πολίτες περισσότερα προβλήματα από όσα υποσχέθηκαν να λύσουν», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Να αλλάξουμε θέμα

Φωτιά ξέσπασε νωρίτερα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μουζάκι της Ηλείας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Αρραβωνίτσα, της Αιγιάλειας, στην Αχαΐα, . Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί, μέχρι τώρα, κάποια κατοικημένη περιοχή.

Πρώτο κουδούνι αύριο για τους περίπου 1εκατ. 350 χιλιάδες μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου της χώρας μας, χωρίς υποχρεωτική τη χρήση μάσκας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

“Οι μαθητές επιστρέφουν σε ασφαλείς, φροντισμένες, πλήρως εξοπλισμένες και επαρκώς στελεχωμένες σχολικές μονάδες” δηλώνει για τα σχολεία της Αθήνας ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, καθώς τα συνεργεία του Δήμου έχουν προχωρήσει σε καθαριότητα και απολύμανση στις αίθουσες και τους σχολικούς χώρους, των συνολικά 389 εκπαιδευτικών μονάδων.

Αυτή την ώρα φτάνει στο παλάτι του Εδιμβούργου η σωρός της βασίλισσας Ελισάβετ αφού νωρίτερα διέσχισε αργά την αγαπημένη της Σκωτία σε ένα ταξίδι διάρκειας έξι περίπου ωρών ξεκινώντας από το Μπαλμόραλ στο Εδιμβούργο. Την Τρίτη το βράδυ, η σορός θα μεταφερθεί αεροπορικώς στο Λονδίνο. Η κηδεία της Ελισάβετ θα τελεστεί τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.

Στην Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις χτυπούν θέσεις του ουκρανικού στρατού στην περιοχή του Χαρκόβου με πλήγματα ακριβείας, λέει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, την ώρα που ο ουκρανικός στρατός ανακοινώνει ανακατάληψη εδαφών χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων από τους Ρώσους. Η επιδιόρθωση γραμμής μεταφοράς ενέργειας προς τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια επιτρέπει πλέον την ασφαλή απενεργοποίησή του, καθώς η λειτουργία του έχει πλέον εντελώς σταματήσει.

Στην αθλητική επικαιρότητα της ημέρας

Την Τσεχία αντιμετωπίζει στις 10 παρά τέταρτο το βράδυ η Εθνική ομάδα μπάσκετ με στόχο τη νίκη που θα της δώσει και την πρόκριση στους 8 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Στα σημερινά παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ…

Στις έξι και μισή: Ολυμπιακός – Βόλος.

Στις εννέα και μισή: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ και Αστέρας Τρίπολης – Άρης.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα