back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Νέο τουρκικό παραλήρημα: Η Ελλάδα διαστρεβλώνει τα ιστορικά δεδομένα για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Διαβάστε επίσης

Για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και υποκίνηση μίσους μέσω διαστρέβλωσης των ιστορικών γεγονότων όσον αφορά τη μικρασιατική καταστροφή, κατηγορεί την Ελλάδα το τουρκικό ΥΠΕΞ, με νέα ανακοίνωσή του.

 

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την εθνική τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας υποστηρίζει ότι:

«Μέσα από μη ρεαλιστικές, παράλογες δηλώσεις και δραστηριότητες των ελληνικών αρχών με την ονομασία της “Μικρασιατικής Καταστροφής”, η Ελλάδα έχει ως στόχο να κάνει τον κόσμο να ξεχάσει την ήττα του ελληνικού στρατού κατά την εισβολή στην Ανατολία ως αποτέλεσμα της περιπέτειάς του πριν από 100 χρόνια και τα βάρβαρα εγκλήματα που διέπραξε κατά της ανθρωπότητας, όπως και για να διαστρεβλώσει τα ιστορικά δεδομένα και να παραπλανήσει τη δική της κοινή γνώμη και τη διεθνή κοινότητα».

Αναφερόμενο δε, στη Συνθήκη της Λωζάννης, αξιώνει αποζημιώσεις από τη χώρα μας για τη μικρασιατική εκστρατεία, ισχυριζόμενο ότι η Ελλάδα έχει αποδεχτεί ότι διέπραξε εγκλήματα πολέμου.

«Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 59 της Συνθήκης της Λωζάννης, “η Ελλάδα αναγνωρίζει την υποχρέωση αποκατάστασης των ζημιών που προκύπτουν από τις ενέργειες του ελληνικού στρατού ή διοίκησης στην Ανατολία, αντίθετες με τους κανόνες του πολέμου”, λόγω των μαζικών δολοφονιών και καταστροφών που έχει διαπράξει κατά του άμαχου πληθυσμού στην Ανατολία. Θυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι αποδέχτηκε τα εγκλήματα που διέπραξε κατά της ανθρωπότητας και καταδικάστηκε σε αποζημίωση» αναφέρει στην ανακοίνωση.

Μάλιστα, σε όλα αυτά εμπλέκει και το προσφυγικό, αναφέροντας ότι όλος ο κόσμος είναι μάρτυρας ότι η Ελλάδα, «που δεν πήρε ποτέ μάθημα από την ιστορία, συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τις ανελέητες πράξεις της, αφήνοντας αβοήθητους μετανάστες να πεθαίνουν, χωρίς να κάνει διάκριση μεταξύ γυναικών και παιδιών, ακόμη και σήμερα».

«Καλούμε την Ελλάδα για άλλη μια φορά να χρησιμοποιήσει την κοινή λογική και να σταματήσει να υποκινεί το μίσος μέσω της παραποίησης των γεγονότων», καταλήγει η ανακοίνωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα