back to top
25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Με κεντρικό σύνθημα “δικαιοσύνη παντού, ανάπτυξη και προστασία για όλους”, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο ένα σχέδιο έξι σημείων, πάνω στις οποίες δομείται το πρόγραμμα του κόμματός του για την επόμενη τετραετία. Μεταξύ αυτών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα στο χαμηλότερο συντελεστή της ΕΕ και μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο χαμηλότερο συντελεστή, 6%. Για την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, για τους μισθωτούς αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, για τους συνταξιούχους, επιστροφή των αναδρομικών σε τρεις ετήσιες δόσεις και επαναφορά της 13ης σύνταξη του 2019, και αύξηση του αφορολογήτου για όλους, στις 10.000 ευρώ.  

Σχολιάζοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “Ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε μέτρα που κοστίζουν πάνω από 20 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, ποσό που θα εκτόξευε κατά 10% το πρωτογενές έλλειμμα της χώρας, κάτι που θα οδηγούσε κατευθείαν σε νέα μνημόνια Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε αναλυτική κοστολόγηση των μέτρων που εξήγγειλε ο κ Τσίπρας, σημειώνοντας πως η δημοσιονομική επίπτωση στον κρατικό προϋπολογισμό θα φτάσει στα 5,61 δισεκατομμύρια ευρώ. 

120 κλήσεις για κοπές δέντρων δέχθηκε χθες η πυροσβεστική λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και κυρίως των ισχυρών ανέμων που έπληξαν την Κεντρική Μακεδονία. Μεταξύ αυτών οι 80 ήταν από την Περιφερειακή ενότητα Σερρών, 30 κλήσεις από Κιλκίς, και 10 από Ημαθία. 

Τραγωδία σημειώθηκε στα Χρυσοχώραφα Σερρών. Ένας άνδρας 69 ετών έχασε τη ζωή του από δένδρο που ξεριζώθηκε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και τον καταπλάκωσε στην αυλή του σπιτιού του. 

Νεκρή εντοπίστηκε μία ηλικιωμένη στο Δενδροχώρι Καστοριάς, η οποία είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη από τον γιό της πριν από δύο ημέρες. Η σορός της γυναίκας εντοπίστηκε κοντά στο γήπεδο του Δενδροχωρίου. Φως στα αίτια και το χρόνο θανάτου της, αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση. 

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη και τα Προπύλαια στην Αθήνα, στο περιθώριο συλλαλητηρίων διαμαρτυρίας κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας. 

Βασιλείς, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και άλλοι υψηλοί προσκεκλημένοι από όλον τον κόσμο καταφθάνουν στο Λονδίνο ενόψει της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ. Μεταξύ αυτών, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έφθασε χθες βράδυ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Τζιλ. Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ θα αποτίσει το απόγευμα φόρο τιμής στη σορό της Ελισάβετ, η οποία εξακολουθεί να εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα. Το βράδυ ο Αμερικανός πρόεδρος θα παραστεί σε δεξίωση που διοργανώνει ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, προς τιμήν των υψηλών προσκεκλημένων. Τα μέτρα ασφαλείας στο Λονδίνο είναι δρακόντεια, αυστηρότερα από εκείνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. 

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Στις 6 παίζουν: Λεβαδειακός – Τρίπολη. Στις 7: ΟΦΗ – ΠΑΟΚ. Στις 8: Άρης – Ολυμπιακός και στις 9: Βόλος – Ιωνικός. Χθες: Παναιτωλικός – ΑΕΚ: 0-2. Ατρόμητος – Λαμία: 0-0 και Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα: 30. 

Και ο καιρός…   

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα