back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μηταράκης: Βig business η λαθροδιακίνηση μεταναστών – Νόμιμη η προστασία των θαλάσσιων συνόρων

Διαβάστε επίσης

Με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη να χαρακτηρίζει big business τη λαθροδιακίνηση μεταναστών, να προειδοποιεί τους διακινητές ότι δεν θα αποφασίζουν αυτοί ποιοι θα έρχονται και ποιοι θα φεύγουν από την χώρα μας, αλλά και να τονίζει ότι η προστασία και των θαλάσσιων συνόρων είναι νόμιμη, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, συνεδριάζει στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, η Επιτροπή Μετανάστευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών σχετικά με καταγγελίες περί αναγκαστικών επαναπροωθήσεων από τη χώρα μας, ο κ.Μηταράκης επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια καταγγελία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ούτε βεβαίως,καταδίκη της Ελλάδας. «Όταν το Spiegel έγραψε για pushbacks, του είπαμε, παρακαλούμε να μας παράσχετε στοιχεία για μια ανεξάρτητη δικαστική έρευνα κι αυτοί μας απάντησαν ότι δεν έχουμε στοιχεία εκτός από ένα βίντεο, που αποδείχθηκε πλαστό», ανέφερε ο υπουργός.

Κατά τ´άλλα, ο κ.Μηταράκης παρατήρησε ότι η ελεύθερη μετακίνηση αναγνωρισμένων προσφύγων,παραμένει περιορισμένη στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες παρά τις προβλέψεις της συμφωνίας Σένγκεν.

Ανοίγοντας τη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας επισήμανε ότι η ανάγκη χάραξης μιας ενιαίας και αρραγούς μεταναστευτικής πολιτικής έρχεται εμφατικά στο προσκήνιο και αυτή πρέπει να είναι η απάντηση της Ευρώπης στο πρόβλημα για τη δημιουργία στο μέλλον ενός ενιαίου χώρου προστασίας.

Η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Ντόρα Μπακογιάννη,τόνισε στην ομιλία της,ότι χρειάζεται μια στρατηγική ίσης κατανομής των βαρών, σημειώνοντας παράλληλα, ότι η χώρα μας θα εξακολουθήσει να ασφαλίζει τα σύνορά της και να μην ανέχεται την εργαλειοποίηση των προσφύγων-μεταναστών.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα