back to top
32.3 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

32.3 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

«Βουτιά» στη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας Ιούλιο και Αύγουστο – Οι εκτιμήσεις για τον Σεπτέμβριο

Διαβάστε επίσης

Σε τροχιά μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας μπήκαν ήδη νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ σημαντική βουτιά 13,9% κατέγραψε η ζήτηση ρεύματος τον Αύγουστο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, από οικιακούς καταναλωτές και επιχειρήσεις χαμηλής και μέσης τάσης.

Ήδη από τον Ιούνιο καταγράφηκε τάση μείωσης της κατανάλωσης εξαιτίας των φουσκωμένων λογαριασμών, ωστόσο τον Ιούλιο, μήνα με παραδοσιακά υψηλή κατανάλωση εξαιτίας των καιρικών συνθηκών καταγράφηκε η πρώτη σημαντική ένδειξη ότι νοικοκυριά και επιχειρήσεις προχωρούν σε εξοικονόμηση ενέργειας.

Είναι ενδεικτικό πως τον Ιούλιο η μείωση ζήτηση ρεύματος κατέγραψε την πρώτη σημαντική «βουτιά», κατά 11,8%. Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και τον Σεπτέμβριο, καθώς φαίνεται πως η μείωση ρεύματος θα αγγίξει το 20% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021, ενώ στοίχημα παραμένει η εξοικονόμηση ενέργειας που θα καταγράφει τον Οκτώβριο όταν θα τεθεί σε ισχύ και το νέο μοντέλο με μπόνους σε όσους μειώσουν την κατανάλωση.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα