back to top
18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Στη Βουλή η τροπολογία για το πλαφόν στο κέρδος εταιριών από στερεά καύσιμα

Διαβάστε επίσης

Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία για το πλαφόν στο κέρδος των επιχειρήσεων που εμπορεύονται κάθε είδους στερεά καύσιμα που χρησιμοποιούνται για θέρμανση.

Με βάσει την τροπολογία που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα,για τα καυσόξυλα και πέλλετ απαγορεύεται αποκόμιση μικτού κέρδους από πώλησή τους, όταν περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα όγκου βάρους, ανάλογα τρόπο πώλησης, υπερβαίνει αντίστοιχο περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα όγκου βάρους προ 1.11.2021.

Παράλληλα , επιβάλλεται, για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών από έναρξη ισχύος των υπό ψήφιση διατάξεων, το οποίο μπορεί με Υ.Α. να παρατείνεται, υποχρέωση στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται αλυσίδα παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας, πώλησης, μεσιτείας, διακίνησης, διανομής και αποθήκευσης στερεών καυσίμων που προορίζονται για θέρμανση χώρων Ελληνική Επικράτεια να υποβάλλουν οριζόμενης προθεσμίας, δήλωση τα στοιχεία αποθεμάτων των οριζόμενων αγαθών.

Η υποβολή ανακριβούς δήλωσης επισύρει αθροιστική επιβολή κυρώσεων όπως
κατάσχεση των αναφερόμενων ειδών, μέτρο που έχουν δηλωθεί έχουν δηλωθεί ανακριβώς και διοικητικό πρόστιμο ύψους από χίλια (1.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ, ανάλογα βαρύτητα παράβασης.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα