14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Κ. Μπακογιάννης στο Δημοτικό Συμβούλιο: Να καταδικαστεί η βία από όπου και αν προέρχεται

Διαβάστε επίσης

Αποφασισμένος να βάλει κανόνες στο ζήτημα της βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Μπακογιάννης αφού άκουσε την δημοτική αντιπολίτευση που ζητάει έξτρα φορολόγηση για τα ακίνητα αυτά, τόνισε ότι ο δήμος ετοιμάζει πρόταση και ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση αυτή να τύχει συλλογικής αποδοχής από όλους τους συνδυασμούς, μετά βέβαια από διάλογο, προκειμένου το Δημοτικό Συμβούλιο να καταθέσει ομόφωνη πρότασή του προς την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Σε ότι αφορά την μεταφορά όλων των υπουργείων στο πρώην εργοστάσιο της “Πυρκάλ” στον Υμηττό ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε ότι ο δήμος έχει μελετήσει το ζήτημα και εκτιμά ότι περίπου 100 μεγάλα κτίρια από το κέντρο της Αθήνας θα αδειάσουν δημιουργώντας ένα κενό κτιριακό απόθεμα για το οποίο πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση.

Ειδικότερα ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε ότι η πρόταση του δήμου για τα κτίρια αυτά προβλέπει για κάποια να λάβουν εμπορικές χρήσεις, κάποια άλλα πολιτιστικές, άλλα να προωθηθούν για την κοινωνική κατοικία και τέλος κάποια άλλα να κατεδαφιστούν.

Καταδίκη της βίας

Με αφορμή τις αντιδράσεις που λαμβάνουν χώρα από φορείς που αντιτίθενται στην ανάπλαση του Λόφου του Στρέφη και στην κατασκευή του σταθμού του μετρό στην πλατεία Εξαρχείων ο κ. Μπακογιάννης ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να καταδικάσει την βία από όπου και αν προέρχεται. Μάλιστα υπογράμμισε ότι η βία και ο εκφοβισμός αφορά και τους εργαζόμενους είτε του δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται είτε στον Λόφο του Στρέφη, την ανάπλαση του οποίου διαχειρίζεται ο δήμος, είτε για τις ανάγκες του μετρό. Ειδικά για τον Λόφο του Στρέφη ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε ότι προχωρά στην ανάπλασή του μετά από πολύχρονη εγκατάλειψη της σημαντικής έκτασης πρασίνου για την Αθήνα.

Μάχη για την διάσωση των μουριών

Στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η διεύθυνση πρασίνου της Αθήνας σε συνεργασία με τον ιδιώτη που έχει αναλάβει το έργο της αύξησης και συντήρησης του πρασίνου της Αθήνας αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
Στην τοποθέτηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι ο δήμος έχει αυξήσει σημαντικά το πράσινο της πόλης, ενώ όταν χρειάστηκαν οι υπηρεσίες του προς το κοινωνικό σύνολο κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας που έπληξε την πρωτεύουσα τόσο οι δημοτικοί υπάλληλοι όσο και οι ιδιωτικοί ήταν παρόντες για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Σε ότι αφορά τις μουριές ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Τεντόμας τόνισε ότι βρέθηκε σε συνεργασία με το γεωπονικό πανεπιστήμιο η θεραπεία για την αντιμετώπιση του σκαθαριού που ήρθε από την Αφρική το 2018 στην Αθήνα και έχει ξεράνει περίπου 3.500 μουριές. Η θεραπεία των δένδρων θα γίνει το προσεχές καλοκαίρι μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου όπως προτείνει το πανεπιστήμιο με στόχο να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα δέντρα.

Τα τραπεζάκια μέσα στην Αθήνα

Την διαβεβαίωση, έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ότι η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να αξιοποιήσει την δυνατότητα που δίνει η τροπολογία στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να καταλαμβάνουν περισσότερο δημόσιο χώρο μέχρι το τέλος του έτους όπως αρχικά προβλέπει ο νόμος στήριξης αυτών των καταστημάτων που επλήγησαν από το διετές λουκέτο λόγο της πανδημίας. Μάλιστα όπως είπε ο κ. Μπακογιάννης φέτος έχουν μειωθεί στο 50% περίπου αυτής της κατηγορίας οι άδειες σε σχέση με πέρυσι. Να σημειωθεί ότι πέρυσι οι άδειες ήταν 300 ενώ φέτος μόλις 126 σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ψήφισμα ομπρέλα για τους συμβασιούχους Covit 19

Ομόφωνη απόφαση σύμφωνα με την οποία σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας συμπαραστέκεται στους 302 συμβασιούχους που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες καταπολέμησης της πανδημίας και οι οποίοι ξεκινούν τον δικαστικό αγώνα για την μονιμοποίηση τους στις 11 Οκτωβρίου. Μάλιστα όπως είπε ο κ. Μπακογιάννης η ομόφωνη αυτή απόφαση συμπαράστασης στον δικαστικό αγώνα των επίμαχων συμβασιούχων είναι μια απόφαση “Ομπρέλα” για όλους τους εργαζόμενους αυτής της κατηγορίας. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν ακόμη 71 συμβασιούχοι Covit σε άλλες υπηρεσίες του δήμου οι οποίοι σύντομα και αυτοί θα ξεκινήσουν τον δικαστικό τους αγώνα ζητώντας να μετατραπούν οι συμβάσεις τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα