back to top
27.8 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

27.8 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Κ. Σκανδαλίδης: Μπορούμε να μετάσχουμε σε όποια κυβέρνηση αποδέχεται τον τρόπο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Διαβάστε επίσης

 

O5-10-2022

«Θέλουμε να κυβερνηθεί η χώρα, όχι όμως με τον τρόπο των κκ Μητσοτάκη και Τσίπρα. Είναι και οι δύο, το ίδιο. Περιφρονούν τους θεσμούς, εργαλειοποιούν το κράτος, ενώ δεν λειτουργούν όπως πρέπει η Δημοκρατία και διαφάνεια. Εμείς, προτείνουμε έναν άλλο τύπο διακυβέρνησης γι αυτό ακολουθούμε αυτόνομη στρατηγική. Μπορούμε να μετάσχουμε σε οποιαδήποτε κυβέρνηση έχει σχέση με την εφαρμογή αυτού του διαφορετικού τρόπου διακυβέρνησης» διεμήνυσε μέσω του Αθήνα 984 ο  πρώην υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Κώστας Σκανδαλίδης.

Αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασιών και συμμαχικών κυβερνήσεων, τις οποίες όμως όπως τόνισε μόνον η λαϊκή ετυμηγορία μπορεί να δρομολογήσει, στη συνομιλία του με τους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο ανέφερε ως διακύβευμα για το ΠΑΣΟΚ την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών.

Όπως πρόσθεσε: «αναλόγως της λαϊκής ετυμηγορίας, θα διαδραματίσουμε το ρόλο που εκείνη θα μας τάξει. Αν ο λαός επιθυμεί να αποτελέσουμε κομμάτι μιας διακυβέρνησης βάσει της οποίας θα μπορούμε να επιβάλλουμε τα πιστεύω μας για τη σωστή διακυβέρνηση, εμείς θα μπούμε στη διαδικασία».

Παράλληλα, μετά και το σκάνδαλο των υποκλοπών, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα.

Ερωτηθείς αν ο ίδιος βρίσκει δημοκρατικό, εφόσον δοθεί από το λαό ευρύτερο εκλογικό ποσοστό στα δύο μεγαλύτερα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ ως τρίτος πόλος να απαιτήσει από τον αρχηγό του πρώτου κόμματος να φύγει, απάντησε παραπέμποντας στη συγκυβέρνηση του 1989. «Όταν μοιάζουν τόσο πολύ οι κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν κυβερνούν μαζί; Το ξαναέκαναν το 1989» σχολίασε ο Κώστας Σκανδαλίδης.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα