back to top
20.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

20.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πρόωρες εκλογές στη Δανία την 1η Νοεμβρίου

Διαβάστε επίσης

Την διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών την 1η Νοεμβρίου προκήρυξε η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρέντερικσεν. «Επιθυμούμε τη συγκρότηση ενός ευρέως κυβερνητικού σχήματος που θα απαρτίζεται από κόμματα και της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς», δήλωσε.

Η 44χρονη Φρέντερικσεν, πρόεδρος των Σοδιαλδημοκρατών, έγινε το 2019 η νεότερη πρωθυπουργός της χώρας. Κεντρική δέσμευσή της κατά την προεκλογική περίοδο ήταν η βελτίωση των υπηρεσιών πρόνοιας που είχαν αποσαθρωθεί από τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων 20 ετών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση μειοψηφίας της οποίας ηγείται η Μέτε Φρέντερικσεν και τα έξι μικρότερα σοσιαλιστικά, σοσιαλδημοκρατικά και φιλελεύθερα κόμματα που παρέχουν ανοχή έρχονται στήθος με στήθος με το δεξιό μπλοκ των Συντηρητικών και των Φιλελευθέρων.

Η προκήρυξη των εκλογών θεωρείται αναμενόμενη, προκειμένου η Μέτε Φρέντερικσεν να προλάβει την κατάθεση πρότασης ψήφου δυσπιστίας ενός εκ των συμμάχων της εναντίον της κυβέρνησής της.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα